Chrome pro Android přináší možnost používat jiné správce hesel než od Google

Chrome pro Android přináší možnost používat jiné správce hesel než od Google
2024-03-22T18:00:46+02:00
• 22. 3. 2024

Zdroj: Google

3

Systém Android má silnou podporu správců hesel a automatického vyplňování, ale v prohlížeči Chrome pro Android bylo možné využívat pouze správce hesel od Google a automatické vyplňování. To by se však mohlo brzy změnit.

Chrome již brzy umožní využívat další správce hesel

Uživatel X Leopeva64 zjistil, že Chrome pro Android nyní umožňuje používat jiné správce hesel a poskytovatele automatického vyplňování. Tato funkce zatím není standardně aktivní, ale může být povolena pomocí zadaného speciálního řetězce v nastavení Chromu (chrome://flags/#enable-autofill-virtual-view-structure).

google pass 1774x1184x

Zdroj: Android Authority

Když je tato funkce aktivována, můžete v „Možnostech automatického vyplňování“ v Chrome pro Android vybrat mezi „Výchozím“ (Google správce hesel a Automatické vyplňování Chrome) a „Použít jiné poskytovatele“. Pro použití jiného správce hesel nebo poskytovatele automatického vyplňování je však třeba jej povolit i v nastavení telefonu se systémem Android.

Tato funkce však stále potřebuje vylepšení. Například správci hesel třetích stran nemusí okamžitě nabízet uložená uživatelská jména a po prvním zadání nových přihlašovacích údajů vás nemusí vyzvat k jejich uložení.

Přesto je tato změna v Chromu pro Android dlouho očekávaným přírůstkem, zejména pro uživatele, kteří preferují řešení třetích stran a nechtějí spoléhat pouze na Google. Je to krok k větší flexibilitě v používání správců hesel a automatického vyplňování na zařízeních se systémem Android.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Danny Macho

23. 3. 2024, 14:14

Mohu se zeptat, jaký je rozdíl mezi funkcí, kterou zde popisujete a dosavadním řešením na úrovni celého systému? Používám správce hesel třetí strany, který mám v systému nastaven jako primární a ten dosud fungoval x let bez problémů všude, včetně Chromu.

Filda1100 Kmoch

VIP 22. 3. 2024, 19:17

Jak nastavit speciální řetězec na aktivování jiného správce hesel?

Přemysl Vaculík

VIP 22. 3. 2024, 19:35

Doplnili jsme do článku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat