Tecno plánuje model Pova 6 ve verzi Pro

Tecno plánuje model Pova 6 ve verzi Pro
2024-03-17T14:34:14+02:00
• 6. 2. 2024

Tecno Pova 5 Pro 5G | Zdroj: Tecno Mobile

Každoroční veletrh spotřební elektroniky MWC v Barceloně startuje již na konci února a firma Tecno by se právě tam mohla pochlubit minimálně modelem Pova 6 Pro. Tento zástupce byl teprve nedávno zařazen do známé databáze Google Play Console, což nám přímo zajistilo odkrytí části výbavy. Nástupce předchozí generace bude k dispozici takřka po půlroční odmlce.

Bez radikálních řezů

Zařízení s kódovým označením Tecno LI9 ponese displej se zakřivenými boky, který dosáhne na rozlišení 2 436 x 1 080 pixelů. U hardwarové stránky byla detekována čipová sada MT6833V/PNZA, která odpovídá řešení Dimensity 6080 z dílny MediaTeku. Operační paměť RAM o velikosti 12 GB s vysokou pravděpodobností doplní 256GB interní úložiště. Zároveň ani nelze vyloučit další paměťové konfigurace.

Tecno POVA 6 Pro 5G 676x744x

Tecno Pova 6 Pro 5G | Zdroj: Gizmochina

O uživatelské prostředí se postará platforma HiOS, přičemž v samotném základu poběží operační systém Android 14. Navíc už v předchozích dnech proběhla zpráva, že výrobce uzavřel dohodu o spolupráci s firmou Dolby Labs. Ta by do očekávané série Pova 6 měla hlavně přinést oblíbenou audio technologii Dolby Atmos.

Telefon od svého předchůdce bez větších pochybností převezme systém chlazení pro odvod přebytečného tepla nebo designové LED pásky umístěné v zadní části. Nakonec nejbližší dny můžou odhalit další podrobnosti.

Zdroj: gizmochina.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat