Google Bard dostane nový název, mezitím se dočkal vylepšení

Google Bard dostane nový název, mezitím se dočkal vylepšení
2024-02-02T09:35:31+02:00
• 2. 2. 2024

Zdroj: Google

1

Google naskočil na vlak kolem generativní umělé inteligence a relativně nedávno představil své nejnovější modely nazvané Gemini. Je k dispozici několik verzí a také jsou zde nástroje pro vývojáře. Jde ale o název systému, který využívá Bard. Jak se ale ukazuje, samotné označení Bard zmizí.

Nově jako Gemini?

Zatím zde nemáme nějaké oficiální stanovisko a všechny informace vychází ze zdrojových kódů aplikací, kde se začíná zmiňovat Gemini místo Bard, aspoň v některých řetězcích. Kromě toho zde máme menší ukázku, jak by mohlo vypadat přejmenování.

GFRPgaDXcAAXU B 2560x1440x

Zdroj: @evowizz

Google má v podstatě zatím čas si pohrávat s názvem, jelikož Bard se zatím snaží dostat do popředí. Chvíli zde asi bude zmatek, ale je rozhodně lepší, když tato služba ponese stejné označení jako hlavní služba, která ho pohání. Zatím ale nevíme, kdy dojde k přejmenování. Můžeme jen odhadovat, že se tak stane na letošní vývojářské konferenci Google IO.

Mezitím jsme se dočkali oficiální oznámení, že právě aktuální verze služby Bard dostala vylepšení v podobě Gemini Pro, tedy schopnějšího modelu. Google přímo uvádí, že díky tomu je celý systém mimořádně schopný v porozumění, sumarizaci, uvažování, kódování a plánování. Navíc došlo k rozšíření o možnost kontroly odpovědí. Stačí kliknout na ikonu G a dojde ke kontrole obsahu skrze vyhledávání na webu. Jakmile je vše dokončeno, dojde ke zvýraznění frází v odpovědi. Na ně jde kliknout a otevře se vám dialogové okno s odkazem na patřičnou stránku.

Vylepšení Gemini Pro je k dispozici od včerejšího dne i v češtině. Google také uvádí, že Bard umí nově generovat obrázky, ale tato možnost je jen v angličtině a jen ve vybraných zemích. Vyzkoušeli jsme si přepnutí Barda do angličtiny (použili jsme tento příkaz: export LANG=en_US.UTF-8), ale odmítl generovat obrázky s tím, že toho zatím není schopen. Dá se tedy říci, že Česko není ve vybraných krajinách, kde jde využívat tuto funkci. Asi si budeme muset počkat nějakou dobu.

Zdroje: blog.google, twitter.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Krajina v češtině znamená něco jiného než země (stát)!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat