Sociální síť X zavádí podporu Passkeys pro bezpečný přístup do aplikace

Sociální síť X zavádí podporu Passkeys pro bezpečný přístup do aplikace
2024-01-26T19:33:47+02:00
• 26. 1. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální síť X, dříve známá jako Twitter, v loňském roce oznámila, že ukončuje podporu pro dvoufázové ověření pomocí SMS. Tato metoda zůstane dostupnou pouze pro uživatele, kteří si jsou předplatiteli služby X Premium. Běžní uživatelé ale o možnost využívat dvoufaktorové ověření nepřichází.

X podporuje nově přístupové klíče Passkeys

X se přidává k platformám, které využívají novou moderní metodu ověřování pomocí Passkeys. O této metodě ověřování jsme vás již na našem webu infofrmovali. Ve zkratce, za zrodem Passkeys stojí, s podporou velkých společností Apple, Google a Microsoft, aliance FIDO. Tato metoda ověřování nahrazuje klasická hesla moderním způsobem ověření pomocí biometrie využívající ověření pomocí obličeje, nebo otisku prstu.

X Twitter 3 5118x2873x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Uživatelé platformy X na iOS zařízeních nově budou moct využívat dvoufaktorové ověření pomocí metody Passkeys. Od iOS 16 mohli uživatelé přístupové klíče používat pro Safari a iCloud správce hesel – Klíčenku. Od iOS 17 je pak metoda Passkeys dostupná i pro aplikace a služby třetích stran. Pokud jste tedy uživatel iOS platformy, stáhněte si nejnovější verzi aplikace X, abyste podporu pro přístupové klíče. – Passkeys získali a mohli tak využívat dvoufázové zabezpečení vašeho účtu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat