Google představil novinky pro televize

Google představil novinky pro televize
2024-01-13T09:35:21+02:00
• 13. 1. 2024

V tomto týdnu Google představil několik novinek v rámci spotřebitelského trhu CES v Las Vegas. Asi nejpodstatnější změna se týká Nearby Share, tedy Sdílení nablízko. Jednak se služba přejmenuje, ale také získá silného partnera v podobě Samsungu. Bonusem navíc je vylepšení podpory pro televize.

Párování a casting

Google provedl za poslední roky dost změn ve své strategii kolem televizí. Už zde ani není označení Android TV, místo toho se používá název Google TV. Dočkali jsme se designových změn, ale nyní zde máme jednu funkční novinku. Google rozšiřuje svůj systém rychlého párování i na tento systém. Nebudete tak muset vyhledávat zařízení a pak přes nastavení párovat sluchátka s televizí. Místo toho se nabídne možnost Fast Pair, což je v podstatě systém pro automatickou detekci a párování na jedno kliknutí. Tato funkce již běžně funguje například na smartphonech.

2 Fast Pairwidth 1000format webp 1000x480x

Zdroj: Google

Samozřejmě je zde nutnost mít sluchátka s podporou Fast Pair a obě zařízení musí mít podporu pro Bluetooth Low Energy. Nepůjde ale jen o sluchátka, novinku jde využít i na dalších zařízeních s podporou Fast Pair.

Druhá novinka se týká rozšíření přenosu videa, tedy casting. Nově je podporovaná aplikace TikTok, respektive tvůrci zavádí do aplikace možnost odesílání obsahu na televize a další zařízení. V první fázi budete moci vysílat běžná videa, později přibude možnost vysílání i živých přenosů. Bonusem navíc je rozšíření vestavěného Chromacastu do televizí LG.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat