Google osekává svého asistenta, chystá se na verzi s Bardem

Google osekává svého asistenta, chystá se na verzi s Bardem
2024-01-11T18:30:29+02:00
• 12. 1. 2024

Zdroj: Google

Google naskočil na vlak kolem generativních modelů a představil Bard, službu, která dokáže nejen generovat texty, ale také umí do jisté míry pracovat s informacemi. Současně jsme se dočkali představení Gemini, nového AI modelu. Aby toho nebylo málo, Google začal lákat na představení svého asistenta s Bardem. Vedle všech těchto novinek se nově dozvídáme, že původní a zatím současný asistent přijde o funkce.

Google Bard je konečně k dispozici v Česku [aktualizováno]

Osekaný Google asistent

Google vydal oficiální prohlášení, že současný asistent začne ztrácet některé funkce. Chce tento nástroj značně zjednodušit, což se dotkne i toho, jak jej budou uživatelé používat. První si toho půjde všimnout v samotném systému Android. Už nyní ostatně jde vidět, aspoň u některých uživatelů, že ikona mikrofonu ve widgetu na ploše již nespustí asistenta. Místo toho dojde k vyhledávání na Googlu. Bude ale stále fungovat aktivace hlasem nebo přes vypínací tlačítko na mobilu.

Dá se říci, že asistent bude lehce upozaděn a dá se přednost běžnému hledání, což možná bude praktičtější. Co se ale týče samotných možností, tak bude odebráno mnoho funkcí, skoro 20. Hlasem nebude možné přes asistenta spustit audioknihy, nastavení nebo používání mediální, hudebních nebo radiových budíků na zařízeních s asistentem, použití hlasu k odeslání e-mailu, video nebo audio zprávy, změnu plánu události v Kalendáři atd.

asistent google 883x731x

Zdroj: Google

Celý seznam je uveden na stránkách podpory, ale českých uživatelů se to v podstatě nedotkne, když asistent ani po několika letech není dostupný v češtině. Google uvádí, že pokud nějaká funkce nebude podporovaná, tak dá vědět během jejího použití v následující době. Začátek odebírání začne již na konci měsíce, ale může trvat ještě nějakou dobu, než přijde o uvedené funkce.

Snad se jedná o změny, které povedou k rozšíření asistenta do dalších zemí a snad konečně začne podporovat češtinu. Bohužel nemáme nějaké podrobnosti a ani naše kanály zatím neví o ničem zásadním.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat