Android Auto dostává zásadní vylepšení pro elektrická auta

Android Auto dostává zásadní vylepšení pro elektrická auta
2024-01-12T19:35:23+02:00
• 12. 1. 2024

Zdroj: Android Police (se souhlasem)

V tomto týdnu se konal veletrh spotřební elektroniky v Las Vegas, kde společnosti představily zajímavé prototypy, nové technologie a další novinky. Kolem smartphonů se toho moc nedělo, ale několik zajímavých novinek se najde. Google se pochlubil změnami, které budou postupně dostupné. Nejvíce ale potěší majitele elektromibilů.

Google Mapy – 3D mapy zamíří do navigace a Android Auto

Sdílení informací

Google se snaží ve dvou úrovních v případě aut. Na jedné straně je zde Android Auto, což je funkce, ke které potřebujete smartphone s Androidem a patřičně vybavené auto, na druhé pak mobily Android Automtovice, tedy se systémem od Googlu. V této oblasti se chlubí dostupností dalších aplikací, mezi kterými je i Chrome. Díky tomu bude možné v systému auta procházet webové stránky. Ale nebude to jediná aplikace. Bohužel bude dostupnost nabíhat pomalu, přičemž se první dočkají majitelé aut od Volvo a Polestar.

Co je podstatnější, tak je novinka u Android Auto. Nově samotné automobily budou moci sdílet informace do Android Auto. Zde se Google zaměřil na elektrická auta a jejich sdílení informace kolem nabití baterie. Tuto informaci lze využít v navigaci v Google Mapách. Nejenže ji zobrazí, ale také mohou vypočítat, kolik procent bude zbývat v cíli. Také Mapy navrhnou přestávky pro dobití a také odhadnou dobu nabíjení.

Díky tomu se tak trochu zjednoduší používání Android Auto v takovýchto vozech. I zde ale bude limitace. Novinka bude prvně dostupná jen u aut Ford Mustang Mach-E a F-150 Lightning. Další modely budou postupně přibývat. I tak se jedná o dobrou zprávu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat