Bixby dostává vizuální update, nově se více podobá Siri

Bixby dostává vizuální update, nově se více podobá Siri
2024-01-31T13:38:49+02:00
• 31. 1. 2024

Samsung Bixby; Zdroj Dotekománie.cz

Před několika málo dny Samsung světu představil své nové top modely na poli smartphonů, řadu Galaxy S24, ale došlo také k uvedení zcela nové Galaxy AI, na které Samsung úzce spolupracoval přímo s Googlem. Během premiéry všech novinek ale v tichosti dostal vylepšení i hlasový asistent Bixby, u něhož update mění zejména vzhled, který nově nápadně připomíná konkurenční hlasovou asistentku od Applu.

Samsung představil novou generaci série Galaxy S24 s AI prvky

Bixby v novém kabátě

Přestože v pozadí všech velkých novinek dostal Bixby jen minimální prostor pro slávu, dočkali jsme se zde zásadního redesignu. Nově se po hlasové povelu „Hi, Bixby!“ či podržením vypínacího tlačíka objeví pouze malá ikona Bixby ve spodní čísti obrazovky. Poté, stejně jako například Google Asistent, Bixby vyčkává, zda budete příkaz vkládat hlasem, nebo jej napíšete na softwarové klávesnici, přičemž tato možnost se nabídne po několika vteřinách ticha. Po zadání požadavku se pak zobrazí vyskakovací okno s výsledkem, například dotazem na počasí, události v kalendáři a podobně. Ačkoliv prostředí od jablečné Siri stále ukazuje odlišnosti, minimálně u úvodní animace můžeme jasně vidět, kde se Samsung nechal inspirovat.

Bixby 1080x1920x

Zdroj: Dotekománie.cz

Nová aktualizace je dostupná pro všechny Samsung zařízení s OneUI 6.0 a novějším, ve verzi aplikace v3.3.53.16. Zařízení s OneUI 5.1 a staršími mají bohužel smůlu a dá se předpokládat, že redesign Bixby se na ně ani nedostane.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat