X (Twitter) má přijít o funkci blokování uživatelů, kromě soukromých zpráv

X (Twitter) má přijít o funkci blokování uživatelů, kromě soukromých zpráv
2023-08-20T13:30:42+02:00
• 20. 8. 2023

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

1

Sociální síť X, dříve známá pod názvem Twitter, si prošla mnoha změnami. Některé funkce jsou placené, jiné lehce pozměněné. Asi největší změna z poslední doby je převedení X Pro (TweetDeck) pod placené funkce. Nyní se ale asi chystá zásadnější úprava, která asi přinese hodně problémů.

Bez blokování

Blokování na sociálních sítích je poměrně běžná funkce, která může fungovat i jako ochrana uživatelů před účty, které třeba obtěžují nebo zveřejňují nevhodný obsah. Na druhou stranu se dá blokování zneužít k ovlivnění dosahu. Stává se, že v jednu chvíli vás začne odebírat mnoho uživatelů a záhy vás zablokují, na což reagují algoritmy a omezují dosah daného účtu.

I tak se jedná o užitečnou funkci. Elon Musk se ale vyjádřil, že se jedná spíše o zbytečnou funkci a že bude v budoucnu odstraněna. Prý nedává smysl někoho na síti blokovat. Místo ní má postačovat funkce ztišení (Mute). V podstatě obsah bude dostupný a bude možné si ho procházet, ale jakákoliv reakce na něj se neprojeví. Blokování bude ale možné v soukromých zprávách.

Screenshot (19) 781x288x

Zdroj: X

Elon Musk nevysvětlil svůj záměr ani další podrobnosti, ale odebráním funkce blokování se dostane do problémů, jelikož podmínky Obchodu Play a AppStore nedovolují, aby sociální sítě neměly funkci blokování. Pakliže bude odebrána, zřejmě dojde k pozastavení nebo odebrání aplikací z obchodů pro mobily. Budeme si muset počkat, co vlastně Elon Musk udělá a jestli vůbec realizuje svůj plán.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Erik Bezeréti

21. 8. 2023, 7:25

Nemohu si pomoct. Elon Musk si umanul, že zlikviduje Twitter a toto je jen další kamínek do skládačky oné pomyslné likvidace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat