TikTok přichází s podporou textových příspěvků

TikTok přichází s podporou textových příspěvků
2023-07-27T15:55:28+02:00
• 28. 7. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

TikTok vylepšuje to, jakým způsobem mohou tvůrci přidávat svůj obsah. Vedle fotek a videí nově mohou přidávat také texty. Možná se jedná o reakci na situaci kolem Twitteru, který se aktuálně zmítá na poměrně divokých a nejistých vlnách a vytváří se tak prostor pro konkurenci.

TikTok zavádí novinku

TikTok tvrdí, že nový způsob přidávání obsahu umožní tvůrcům sdílet příběhy, básně, textové poznámky, prostě cokoliv, co je napadne. V aplikaci, pokud otevřeme sekci fotoaparátu se nabídnou tři možnosti. Bude možné přidat video, fotku, nebo text. Pokud vybereme text, otevře se obrazovka, kde bude možné vložit text a přidat zvuky, různé efekty, můžeme přidat místo a další. Rovněž je možné nastavit možnost přidávání komentářů. TikTok sdělil, že přidávání textů bude stejně dynamické, jako sdílení fotografií, nebo videa. Tvůrci mohou přidávat samolepky, hashtagy, značky, nebo vybírat barvu pozadí.

tiktok text posts 1390x781x

„Na TikToku se vždy snažíme podpořit naše tvůrce a komunitu inovativními nástroji, které inspirují k sebevyjádření,“ napsal TikTok v blogovém příspěvku. „Dnes jsme nadšeni, že můžeme oznámit rozšíření textových příspěvků na TikToku, což je nový formát pro vytváření textového obsahu, který rozšiřuje možnosti pro tvůrce, aby sdíleli své nápady a vyjádřili svou kreativitu. S textovými příspěvky rozšiřujeme hranice tvorby obsahu pro každého na TikToku a dáváme psané kreativitě, kterou jsme viděli v komentářích, titulcích a videích, vyhrazený prostor, aby zazářila.“

Jak již bylo uvedeno na začátku, není tak úplně překvapením to, že TikTok přidává podporu textů zrovna v době, kde na situaci kolem Twitteru reagovala například Meta, která uvedla svou novou platformu Threads. TikTok tak tímto krokem přináší alternativu pro, kdy se chtějí vyjádřit formu textu.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat