BLUETTI radí: výběr správné baterie pro váš solární systém komerční článek

BLUETTI radí: výběr správné baterie pro váš solární systém [komerční článek]
2023-07-21T17:07:57+02:00
• 21. 7. 2023

Solární energie je v kurzu jako bezplatný a udržitelný zdroj energie. Možná jste si již na střechu nainstalovali solární systém a využíváte jeho výhod. Pouhý solární systém však není jistotou. Co když dojde k dlouhodobému výpadku proudu, který nastává právě třeba v deštivých dnech?

Investujte do baterie a máte po problému

bluetti 1 1450x988x

Proč potřebujete baterii pro svůj solární systém

Bez účinné baterie přichází přebytečná solární energie nazmar. A když nesvítí slunce, nemáte dostatek energie. Ukládání přebytečné solární energie do baterií vám však umožní využít ji kdykoli později, čímž se sníží vaše závislost na rozvodné síti a ušetříte na účtech za energie. Některé baterie podporují připojení k síti a umožňují prodávat přebytečnou energii zpět do sítě, takže na svém solárním systému můžete dokonce vydělávat.

Běžné typy baterií pro solární systémy

Prozkoumejme některé běžné typy baterií a jejich vlastnosti:

Olověné baterie
Olověné akumulátory se používají již dlouhou dobu a jsou relativně cenově dostupné. Nabízejí vysoké nárazové proudy a mají poměrně vysokou hustotu energie. Mají však kratší životnost a vyžadují pravidelnou údržbu.

Nikl-kadmiové baterie

Nikl-kadmiové baterie jsou známé svou odolností a schopností odolávat extrémním teplotám. Mají dlouhou životnost a vysokou účinnost nabíjení/vybíjení. Jsou však drahé a obsahují toxické materiály.

Lithium-iontové baterie

Lithium-iontové baterie se hojně používají v dobíjecí elektronice a elektrických vozidlech. Jsou lehké, vyžadují minimální údržbu a nabízejí vysokou hustotu energie. Pro skladování solární energie jsou nejoblíbenější dva hlavní typy lithium-iontových baterií, lithium-nikl-mangan-kobalt-oxid (NMC) a lithium-železo-fosfát (LFP).
Baterie NMC jsou relativně lehčí a mají vyšší hustotu energie. Baterie LFP poskytují téměř pětkrát více nabíjecích cyklů než baterie NMC a jsou méně náchylné ke vznícení.

Proč si vybrat baterii LiFePO4?

Je zřejmé, že baterie LiFePO4 vynikají jako výhodná volba pro solární systémy; jsou bezpečnější, stabilnější a mají působivou životnost až 3 500 hodin.
cyklů, což z nich činí dlouhodobou investici pro majitele solárních systémů.

Některá z nejlepších řešení baterií LiFePO4

Na trhu je mnoho baterií a společnost BLUETTI je předním dodavatelem přenosných, domácích a komerčních bateriových řešení. Kromě přirozených výhod baterií LiFePO4 nabízejí bateriové systémy BLUETTI některé vynikající vlastnosti.

Funkce samozahřívání

Některé výrobky BLUETTI, jako například přídavná baterie B300S pro AC500, jsou vybaveny teplotními čidly, která umožňují samoohřev v extrémně chladném počasí. Tato funkce zajišťuje bezproblémový provoz celého systému i v drsných zimních podmínkách s teplotami až -20 °C (-4 °C).

bluetti 2 1482x980x

Integrovaný napájecí systém

Bateriová řešení BLUETTI mohou být kompletními napájecími systémy, které integrují regulátory MPPT, účinné střídače, více zásuvek a další. Ve spojení s mnoha dalšími užitečnými funkcemi, jako je funkce UPS, přesun špičkového zatížení, připojení k síti off/on, mohou bateriové systémy BLUETTI zajistit nepřerušované napájení pro všechny potřeby.

Široká kompatibilita

Akumulátorové systémy BLUETTI jsou široce kompatibilní se stávajícími nebo novými solárními systémy. Liší se velikostí, kapacitou, výkonem a schopností solárního nabíjení a nabízejí různé možnosti.

Jak vybrat správný bateriový systém?

Pro rezidenční solární systémy

Velké solární systémy na střechách domů nebo farem obvykle generují více energie pro velkou spotřebu a vyžadují větší kapacitu pro skladování. Společnost BLUETTI v těchto případech doporučuje svůj bateriový systém EP600 a AC500. Tyto baterie nabízejí vysoký výkon, a to až 9 000 W, resp. 5 000 W. Obě jsou modulární konstrukce. Můžete si tak přizpůsobit vlastní bateriový systém přidáním baterií podle potřeby.

bluetti 3 1482x978x

Systém EP600 pracuje se 2 až 4 bateriemi B500 pro flexibilní kapacitu od 9 920Wh do 39 680Wh, což může téměř týden napájet domácnost s průměrnou denní spotřebou energie 3 000Wh. Jeho schopnost připojení k síti umožňuje prodávat dodatečnou solární energii zpět do sítě za peníze. Díky bezstarostné desetileté záruce přináší neustálý užitek nejen vám, ale i Zemi.

AC500 uchovává maximálně 18.432Wh energie, pokud se spáruje s B300S. Ve srovnání s EP600 je přenosnější a snadněji se nastavuje. K jeho používání nejsou potřeba žádné odborné znalosti v oblasti elektrotechniky, stačí jej zapojit a používat.

Pro solární systémy na balkóně/RV

Balkonové a RV solární systémy jsou nyní populární, obvykle mají menší solární pole pro částečnou nezávislost na rozvodné síti. Právě pro tyto sestavy jsou určeny bateriové systémy BLUETTI AC200P nebo AC300. Tyto baterie jsou kompaktní, pohyblivé a poskytují dostatečný výkon pro různé příležitosti.

Modulární AC300 má s baterií B300 maximální zásobu energie 12 288 Wh a dodává výkon 3 000 W. Model AC200P může odebírat 2 000 W z vestavěné baterie o kapacitě 2 000 Wh. Jejich společným znakem je řada výstupních možností, které mohou nabíjet cokoli, co připojíte.

bluetti 4 1482x982x

Závěrem lze říci, že výběr správné baterie pro váš solární systém je zásadní pro optimální výkon a účinnost. Baterie LiFePO4, jako jsou ty, které nabízí společnost BLUETTI, poskytují vynikající bezpečnost, stabilitu a dlouhodobou nákladovou efektivitu. Ať už máte domácí, nebo malý solární systém, BLUETTI nabízí špičková bateriová řešení šitá na míru vašim potřebám.

O společnosti BLUETTI

Společnost BLUETTI se od svého založení věnuje podpoře udržitelnosti a ekologických energetických řešení. Nabídkou ekologických řešení pro skladování energie pro vnitřní i venkovní použití se společnost BLUETTI snaží poskytovat výjimečné zážitky pro naše domácnosti a zároveň přispívat k udržitelné budoucnosti naší planety. Tento závazek k udržitelné energii pomohl společnosti BLUETTI rozšířit svou působnost do více než 100 zemí a získat důvěru milionů zákazníků po celém světě.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat