Spotify dostane bezztrátovou kvalitu zvuku ještě letos aktualizováno

Spotify dostane bezztrátovou kvalitu zvuku ještě letos [aktualizováno]
2023-06-20T18:00:04+02:00
• 20. 6. 2023

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 20. 6.

Dlouho se spekulovalo o rozšíření nabídky streamovací platformy Spotify. Až nyní dostáváme informace, že ještě letos bude k dispozici bezztrátová kvalita zvuku. Spotify plánuje postupně spouštět tuto novinku na jednotlivých trzích, ale nebude to zadarmo. V tuto chvíli je cena nastavena za běžný účet na 5,99 eur za měsíc. HiFi verze bude ale dražší, jen nevíme, jak bude cena navýšena. Odhadujeme, že by se konečná cena mohla pohybovat kolem 6,99 eur, ale na oficiální částku si budeme muset počkat.

Původní článek 18. 3.

Jsou to již dva roky, co společnost Spotify oznámila, že ve své službě přinese vysoce kvalitní a bezztrátový zvuk HiFi. Ještě ten rok, kdy se tato informace objevila, mělo být HiFi dostupné. Uplynul dlouhý čas, máme zde rok 2023 a HiFi ve Spotify je zatím stále jen plánem.

HiFi ve Spotify zatím nedohlednu

Zatímco Spotify stále přešlapuje na místě,  HiFi standard do svých služeb již dávnou zavedli Apple nebo Amazon a jako třešinka na dortu je to, že si uživatelé za tuto novinku nemuseli připlácet nic navíc. Spotify má však plány odlišné. Viceprezident společnosti Spotify – Gustav Söderström v rozhovoru pro web The Verge sdělil, že se na HiFi stále pracuje a že zpoždění nastalo z důvodu, že se hudební průmysl změnil, a také uvedl, že zavedení HiFi musí společnosti dávat především smysl z pohledu nákladů. Není žádným tajemstvím, že HiFi nebude automaticky součástí placeného plánu, tak jak to udělala konkurence, ale budeme si muset ještě připlatit.

HeaderPlaybutton 1 1440x733 1440x733x

Zdroj: Spotify

Bezztrátový zvuk tak bude pravděpodobně součástí dražšího předplatného, které bude obsahovat i další funkce jako prostorový zvuk nebo Dolby Atmos. Web The Verge zjistil ještě jednu zajímavost a tou je, že bezztrátový zvuk je již rok interně dostupný pro zaměstnance společnosti. Spuštění tedy pravděpodobně překazilo zavedení HiFi zdarma u konkurence, což společnosti Spotify pravděpodobně vzalo vítr z plachet s ohledem na to, že HiFi plánovala zpoplatnit. V rozhovoru Gustav Söderström neuvedl žádný konkrétní termín, kdy bychom mohli HiFi ve Spotify očekávat, pouze sdělil, že v přijde v určitý čas.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat