Další kroky Twitteru chtějí nastartovat byznys

Další kroky Twitteru chtějí nastartovat byznys
2023-06-17T21:29:45+02:00
• 18. 6. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli, že Linda Yaccarino nahradí Elona Muska, ale ten nedochází ze sociální sítě. Soustřeďuje se nyní na budování technologií, zatímco Yaccarino se soustředí na finanční a byznysovou stránku. V tuto chvíli sice musí čelit několika žalobám, například ohledně autorských práv kolem hudby. Současně se ale dozvídáme, jaké budou další kroky.

Nejen video

Yaccarino již vede společnost a také stihla hovořit s obchodními partnery, kterým nastínila budoucnost sociální sítě, respektive jaké jsou další kroky. Twitter se více soustředí na video obsah, ale nebude to jen o funkcích navíc. Z dostupných informací to vypadá na vytvoření partnerství s celebritami, osobnostmi z politiky a zábavy a dalšími tvůrci. Twitter se více soustředí na budování obsahu, případně nabídne pokročilejší nástroje pro tvůrce, aby byla spolupráce i pro ně dostatečně výnosná.

Dá se tedy předpokládat, že právě video bude na vzestupu. Zde má Twitter relativně dobrou šanci na úspěch, pokud se tedy zvolí vhodné zaměření, nabídne se atraktivní obsah a bude se nějak odlišovat od konkurence. Nebude to ale jen další krok. Již v tuto chvíli se začínají budovat finanční služby. Dle zdrojů má mít Twitter již zaslanou žádost na licenci k převodu peněz v USA, tedy ve všech státech.

Twitter

Zdroj: Forbes (se souhlasem)

Zřejmě se bude jednat o první krok. Tato funkce asi nebude jen o převodu finančních prostředků od jednoho uživatele k druhému. Pravděpodobně se dá využít i s funkcí kolem video obsahu a bonusového materiálu. Uživatelé takto budou asi moci jednodušeji převádět prostředky svým oblíbeným tvůrců.

Dá se předpokládat, že takovéto funkce se budou objevovat prvně v USA. V dalších státech bude muset Twitter žádat také o povolení, což zabere čas. V EU má ale trochu jednodušší cestu, díky společnému trhu. Zde stačí začít v zemi, která má nejjednodušší pravidla. Tím získá Twitter možnost působit v jakémkoliv státě v EU. Budeme si ale muset počkat, jak rychle půjde rozvoj nových funkcí a hlavně jejich rozšiřování.

Zdroje: reuters.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat