Linda Yaccarino nahradí Elona Muska na pozici CEO sociální sítě Twitter aktualizováno

Linda Yaccarino nahradí Elona Muska na pozici CEO sociální sítě Twitter [aktualizováno]
2023-05-13T10:50:47+02:00
• 13. 5. 2023

Zdroj: wsj (se souhlasem)

Aktualizováno 13. 5.

Nakonec nemusíme čekat několik týdnů, abychom se oficiálně dozvěděli, kdo bude zastávat pozici CEO v sociální síti Twitter a mateřské společnosti X Corp. Elon Musk nakonec zveřejnil, že ho nahradí spekulovaná Linda Yaccarino. Ta se má dle jeho slov starat o byznys operace, tedy zaměří se na finanční stránku. Elon Musk bude mít přímo na starost produkty, jejich design a nové technologie. Také dodává, že cílem bude vytvoření platformy X, která se zaměří na vše, tedy i na další služby a produkty než jen na sociální síť.

Původní článek 12. 5.

Není tajemstvím, že Elon Musk hledá za sebe náhradu, tedy v případě vedení sociální sítě Twitter, respektive mateřské společnosti. Původní plán zněl jednoduše, ještě tento rok najít nového člověka do pozice CEO. Netušili jsme, jestli se dočkáme do konce roku, nebo se proces mírně protáhne. Nyní máme oficiální informací, že nový CEO nastoupí v horizontu šesti týdnů.

Nové vedení Twitteru

Elon Musk prohlásil v jednom ze svých tweetů, že sociální síť je na tom z finančního hlediska již lépe a finance jsou vyrovnané. Nastal tedy čas na předávní otěží. Elon Musk konkrétně uvedl, že v horizontu několika týdnů jmenuje novou osobu do pozice CEO. Bohužel ve svém příspěvku nebyl konkrétní, což může znamenat mnoho věcí. Mnohé napadá, že ještě není vše dohodnuto do detailů, ale je zde asi nějaký kandidát.

Sice neznáme jméno, ale spekuluje se, že se otěží ujme Linda Yaccarino. Ta v tuto chvíli zastává pozici ředitelky reklamy a partnerství v NBCUniversal. Právě v této společnosti pracuje přes 11 let a dříve zastávala pozici výkonné ředitelky a COO ve firmě Turner, kde pracovala celkově přes 19 let. Jedná se tak o velmi zkušenost profesionálku, která má značné zkušenosti s prodejem reklamy, respektive s tímto zaměřením, což může být pro Twitter klíčové.

1612875675815 608x608x

Linda Yaccarino; Zdroj: Linda Yaccarino

Elon Musk ale po případném jmenování neodejde z Twitteru. Plánuje zastávat pozici CTO (technický ředitel), takže stále bude dohlížet na vývoj a celkové technické pozadí společnosti. Kromě toho bude výkonným ředitelem. To více méně znamená, že stále budeme zažívat veletoče kolem funkcí a možností, ale asi bude mít dohled právě v podobě CEO. Zatím si tedy budeme muset počkat, kdo se stane oficiálním CEO.

Zdroje: theverge.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat