Xiaomi Pay získává trochu lepší podporu

Xiaomi Pay získává trochu lepší podporu
2023-05-16T15:00:16+02:00
• 16. 5. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

V tuto chvíli se nabízí několik služeb pro placení skrze mobilní telefon i chytré hodinky, případně chytrý náramek. Vedle hlavních služeb jako Google Pay a Apple Pay jsou na trhu také Garmin Pay a Fitbit Pay. Vedle nich je ještě Xiaomi Pay, což není moc rozšířená služba, ale začíná získávat lepší podporu.

Xiaomi Pay

Xiaomi Pay není ani tak samostatná služba jako výše uvedení, spíše jde o možnost využití chytrého náramku pro placení. Poslední nějaké zajímavé rozšíření se odehrálo v roce 2021, kdy Mallpay rozšířil podporu právě na Xiaomi náramky s NFC. Dnes je tato služba známá jako Skip Pay. Samotné využití chytrého náramku pro placení bylo omezené, jelikož podpora byla omezená.

xiaomi pay placeni 04 scaled 200x312 200x312x

Zdroj: mBank

Ačkoliv bychom velmi rádi oznámili nějaké rozšíření o podporu další bank, tak se zde jedná jen o vylepšení stávající situace. Již v roce 2021 banka mBank zavedla podporu pro Mastercard platební karty. Nyní po dvou letech dochází k rozšíření o VISA karty.

„Nositelnou elektroniku lidé využívají k platbám čím dál více. Když se podíváme na naše klienty, v Česku jejich počet za rok narostl o 48,5 procenta, přičemž s nimi celkově utratili 1,4 miliardy korun,“ popisuje Michal Staněk, produktový manažer platebních karet mBank.

Navíc banka uvádí ve svém tiskovém prohlášení, že klienti mohou využívat novinku u Xiaomi Smart Band 7 NFC. Nevíme, jestli je novinka dostupná pro starší náramky. Xiaomi Pay tedy má stále podporu jen Curve, Skip Pay, mBank a ČSOB.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat