WhatsApp pracuje na možnosti uzamčení konkrétního chatu

WhatsApp pracuje na možnosti uzamčení konkrétního chatu
2023-04-05T21:34:42+02:00
• 6. 4. 2023

Zdroj: Dotekamanie.cz

Jak zjistil známý web WABetaInfo, WhatsApp testuje novou funkci, která by umožnila uzamknout vybrané chaty. Novinka se objevila v beta verzi aplikace pro Android s číslem sestavení 2.23.8.2.

Nová bezpečnostní funkce míří do aplikace WhatsApp

Aby WhatsApp napravil reputaci v oblasti ochrany osobních údajů, pracuje na novince, která by měla lépe ochránit citlivá data obsažená v chatech. Nová funkce by uživatelům umožnila uzamknout vybraný chat, nebo chaty pomocí hesla, nebo biometrických údajů, jako je otisk prstu, nebo odemčení pomocí obličeje. Pokud by kdokoliv měl přístup k telefonu, do takto zabezpečených chatů by se musel dostat přes další vrstvu zabezpečení. To by se mohlo hodit zejména těm uživatelům, kteří sdílejí svá zařízení s více lidmi.

WA LOCK CHAT OPTION LIST ANDROID 1378x1536 1378x1536x

Zdroj: WABetaInfo (se souhlasem)

Možnost uzamknout chat by měla být pravděpodobně přístupná přes tři tečky v nabídce, kde bude možné konkrétní chat uzamknout. Takto uzamčený chat bude dostupný ve speciální sekci aplikace a pro přístup k němu budou uživatelé vždy vyzváni k odemčení zvolenou metodou zabezpečení. Pokud budou do uzamčeného chatu odesílané fotografie, obrázky, nebo videa, nebudou se automaticky ukládat do fotogalerie v zařízení i když bude tato funkce povolena. Novinka bude dostupná jak pro Android, tak i pro iOS. Prozatím je ve fázi testování a není zatím jasné, kdy bude dostupná globálně pro všechny.

Zdroje: androidheadlines.com, wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat