Operátoři vylepšují dárcovské SMS zprávy

Operátoři vylepšují dárcovské SMS zprávy
2023-04-06T09:35:45+02:00
• 6. 4. 2023

Zdroj: T-Mobile

Ačkoliv SMS je dnes již zastaralá technologie a náhrada v podobě RCS se pomalinku rozšiřuje, tak stále má co nabídnout. Jednou z těch možností je poměrně rychlé darování peněz za použití speciálního textového řetězce. T-Mobile, který se podílel na založení projektu DMS, se rozhodl, že vylepší tento systém o dvě novinky.

Dvě novinky u dárcovských SMS

Takzvané DMS jsou stále oblíbené, ale tato služba nabízela darování jen částek 30, 60 a 90 Kč. Z nich mají neziskové organizace následně částky 29, 59 a 89 Kč. Nově je přidána ještě vyšší volba, konkrétně částka 190 Kč, z které mají neziskovky ve výsledku 189 Kč.

„Jsme hrdí na to, že právě u nás vznikl tak unikátní nástroj, jako je DMS. Již 19 let patří mezi nejoblíbenější formy dárcovství,
o čemž vypovídá i více než 25 milionů odeslaných dárcovských SMS. Jen za loňský rok poslali dárci neziskovým organizacím formou DMS příspěvky ve výši téměř 80 milionů korun,“ říká Simona Dřízhalová, expertka udržitelnosti v T-Mobile.

Druhá novinka je trochu o praktičnosti. Nabízí se totiž nově získat potvrzení o daru, aby si dárce danou částku mohl odečíst od základu daně. Zde stačí navštívit stránku darcovskasms.cz/potvrzeni, zadat telefonní číslo, odkud jste poslali DMS a následně získáte potvrzení, abyste si ho přiložili k daňovému přiznání.

„Nejvíce lidé přispívají právě na Velikonoce, kdy byla před 19 lety odeslána i vůbec první DMS. Až třetina z nich se pak stane pravidelnými dárci, což nás velmi těší. Přestože technologie sehrály i v dárcovství velkou roli a v současné době lze využít hned několik dalších online nástrojů, dárcovské SMS si stále zachovaly svou popularitu a jsou pro nás významným zdrojem darovaných peněz,“ doplňuje Taťána Plecháčková, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti.

Pomahat je radost Zdroj NROS 624x309x

Zdroj: T-Mobile

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat