Novinka Notes, skoro až perfektní alternativa za Twitter

Novinka Notes, skoro až perfektní alternativa za Twitter
2023-04-13T13:29:44+02:00
• 13. 4. 2023

Zdroj: TheVerge

Substack po krátkém boji s Twitterem spouští novou funkci s názvem Notes. Notes má být alternativou k Twitteru, a to zejména pro autory newsletterů, kteří už na Substack budují své publikum.

Notes umožňuje psát kratší příspěvky podobné tweetům, avšak s větší flexibilitou a množstvím funkcí, které Twitter nenabízí. Notes jsou přístupné všem od úterý 12. dubna. Tato novinka by mohla být zajímavou alternativou k Twitteru, zejména pro ty, kteří už na Substacku budují své publikum a hledají nové místo pro svůj obsah.

Notes se zobrazují v samostatné záložce, oddělené od plných newsletterů, které jsou k dispozici v záložce Inbox, nebo od diskusních vláken, která lze číst v záložce Chat. Substack navrhuje využití Notes k sdílení všeho možného, jako jsou příspěvky, citáty, komentáře, obrázky a odkazy, a zatím neexistuje žádné omezení počtu znaků. O jednotlivých příspěvcích lze přidat až šest fotografií nebo GIFů, ale video není podporováno. Příspěvky, které sdílíte, nebudou doručovány do schránek předplatitelů, budou se nacházet pouze na webových stránkách a v aplikaci Substack. K příspěvkům lze interagovat pomocí tlačítek Like, Reply a „Restack“ (Retweet).

Notes

Zdroj: TheVerge

V rámci záložky Notes lze procházet dvěma různými zdroji: „Home“ a „Subscribed“. V záložce „Home“ jsou zobrazeny příspěvky od autorů, které sledujete, a od autorů, které vám Substack doporučuje, což znamená, že uvidíte příspěvky od lidí, se kterými jste se dosud nesetkali. Záložka „Subscribed“ zobrazuje pouze příspěvky od autorů, které sledujete.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat