Twitter a další zvrat. Substack je opět funkční

Twitter a další zvrat. Substack je opět funkční
2023-04-11T18:00:57+02:00
• 11. 4. 2023

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

Jsme svědky dalšího zvratu. Twitter totiž opět umožňuje uživatelům volně interagovat s odkazy na Substack. Ještě minulý týden Twitter Substack “ignoroval“, viz náš článek zde. Od této chvíle tedy můžete retweetovat, odpovídat a dávat „lajky“ příspěvkům, které obsahují odkaz na newsletter Substack. Twitter také nepřidává žádná bezpečnostní varování, pokud na tyto odkazy kliknete.

Twitter a Substack

Substack publikoval na svém twitterovém účtu pozitivní reakci na tuto změnu. „Jsme rádi, že potlačování publikací Substacku na Twitteru se zdá být u konce. Toto je správný krok pro tvůrce, kteří si zaslouží svobodu sdílet svou práci.“

Zavedení omezení ze strany Twitteru přišlo krátce po tom, co Substack oznámil novou funkci, Substack Notes, která přidává do newsletterové platformy podobnou zpravodajskou službu jako Twitter. Elon Musk se v této souvislosti vyjádřil, že Substack se „snaží stáhnout masivní část databáze Twitteru, aby nastartoval svůj twitterový klon“, což však CEO Substracku, Chris Best, odmítl. „Nic z toho není pravda,“ napsal Best v příspěvku na Notes, který sdílel s The Verge.

Twitter

Zdroj: Slate (se souhlasem)

Situace potom vedla k neshodám mezi Muskem a novinářem Mattem Taibbim, který pracoval na takzvaných „Twitter Files“. Taibbi dokonce oznámil, že opouští Twitter kvůli těmto omezením.

Substack však pokračuje ve svých plánech s Notes. „Těšíme se na to, že brzy učiníme Substack Notes dostupnou funkcí,“ uvedla společnost.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat