PanzerGlass ClearCase Black Edition – poctivá ochrana „načerno“ recenze

PanzerGlass ClearCase Black Edition – poctivá ochrana „načerno“ [recenze]
2022-11-21T17:10:52+02:00
• 21. 11. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Psát o vhodnosti používání ochranných krytů pro smartphony je v dnešní době něco jako nosit sovy do Athén. Jiná věc ovšem je vyznat se v neuvěřitelně široké nabídce – a právě v tom mohou pomoci recenze. K nedávno recenzovanému ochrannému sklu PanzerGlass Ultra Wide Fit nám právě přibyl bratranec ze stejné rodiny, takže se mu pojďme podívat „na zoubek“.

Vzadu sklo?

Když jsem ClearCase od PanzerGlassu poprvé vyndal z papírové krabičky, prakticky ihned jsem zaregistroval, že „něco je jinak“. Rámeček, který má obepínat boky telefonu, je z měkkého plastu, ale to „něco jinak“ jsou záda: jsou totiž vyrobena z temperovaného skla o tloušťce pouhých 0,7 mm. Vypadají zajímavě, originálně, a po chvíli zamyšlení by to nemělo být ani tak překvapivé – vždyť právě tvrzené sklo, vyrobené procesem temperování po více než 5 hodin, je pro značku PanzerGlass charakteristické. Tak co se vlastně divím?

PanzerGlass ClearCase Black Edition iPhone 14 Pro

Zdroj: Dotekomanie.cz

MagSafe

Záda tohoto krytu mají ještě jednu zajímavost – vizuální i funkční. iPhony řady 12 a novější disponují technologií MagSafe, a právě tuto vychytávku ClearCase MagSafe podporuje: v krytu je integrován speciální magnetický kroužek (krytý měkčeným plastem), který je kompatibilní s veškerým MagSafe příslušenstvím. A ano – vypadá to docela originálně. Zda se vám to líbí, to už posuďte sami.

PanzerGlass ClearCase Black Edition iPhone 14 Pro

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dostat iPhone 14 Pro do krytu byl napoprvé trochu oříšek, ale s trochou vytrvalosti se nakonec povedlo. Telefon do krytu pasuje naprosto přesně. Boky přístroje jsou chráněny 100% recyklovaným černým plastem, který vystupuje nad úroveň displeje smartphonu, takže jej chrání i při pádu právě na zobrazovací jednotku. Stejně tak rámeček vystupuje i na zadní části krytu, navíc ještě okružuje (a chrání) fotosoustavu telefonu. Působí opravdu bytelným dojmem a dává pocit velmi solidní ochrany v případě pádu telefonu.

Výrobce uvádí, že kryt splňuje vojenský standard MIL-STD-810H, a to dokonce dvojnásobně. Testování dle tohoto standardu zahrnuje (mimo jiné) i pád telefonu z výšky 240 cm. Podobně jako u PanzerGlass ochranných skel na displej je antibakteriální – ničí až 99,99 % bakterií.

PanzerGlass ClearCase Black Edition iPhone 14 Pro

Zdroj: PanzerGlass

Závěrem: Jste-li fanoušky robustněji řešených ochranných krytů, které ale celkem logicky poskytují lepší ochranu než některá jiná minimalistická řešení, tak jste u PanzerGlass na správné adrese. Můžete si být jisti, že váš telefon vydrží i drsnější zacházení, a potěší i skvělá spolupráce s MagSafe doplňky. Pokud tento kryt zkombinujete s ochranným sklem PanzerGlass, máte tvrzené sklo zepředu i zezadu. A jak pravil jeden nejmenovaný bývalý politik: „Nechci se vás pánové dotknout, ale kdo z vás to má?“

Ochranné sklo poskytla společnost PanzerGlass, děkujeme.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Václav Čížek

22. 11. 2022, 11:54

Dobrý den,
Nebude to sklo zbytečně křehké? Aby se při vyndavání telefonu nerozlámalo. Díky :)

Petr Hlávka

22. 11. 2022, 16:37

Dobrý den, toho se skutečně bát nemusíte.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat