Twitter možná překope funkcionalitu #hashtagů

Twitter možná překope funkcionalitu #hashtagů
2022-10-12T08:00:21+02:00
• 12. 10. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Twitter neustále zkouší nějaké změny v rámci své sociální sítě i aplikací. Například se začalo testovat rozhraní, které má uživatele vyzvat ke sdílení tweetů místo dělání snímků obrazovek. Zde jde spíše o snahu o větší zapojení, ale nyní zde máme další test, o kterém můžeme pochybovat. Twitter plánuje nějakou změnu do hashtagy.

Hashtag jako téma

Možnost přidat k příspěvku hashtag, tedy slovo doplněné o speciální znak mřížky, je součástí Twitterů už velmi dlouho. Dokonce takovou funkci najdeme i na jiných sociálních sítích. Díky této metodě jde dát konkrétnímu příspěvku nějaké téma, přičemž po kliknutí na konkrétní hashtag se kdokoliv dostane k příspěvkům, které jej použily také.

Jane Manchun Wong objevila ve zdrojovém kódu změnu, která ještě není aktivní, může znamenat kompletní změnu kolem používání takového označování. Uvádí, že novinka odebírá z hashtagu odkaz, takže už na něj nebudete moci kliknout, abyste se dostali k podobným příspěvkům, kterého také mají v sobě.

FetJQMEUAAIP76C 1338x700x

Zdroj: Jane Manchun Wong (se souhlasem)

V rámci testu je ale jedna výjimka, která zachovává odkaz. Jen brandované hashtagy budou mít tuto možnost. Jde většinou o hashtagy, které jsou automaticky doplněny o emoji nebo nějaký malý obrázek. Zpravidla jde o nějaké slavné události, osobnosti, společnosti, témata a podobně. Pokud Twitter nasadí tuto změnu, tak například půjde kliknout na #Periscope ale již nikoliv na #Královec. Snad se to nestane a Twitter upustí od těchto plánů. Případně je jeho záměrem něco zcela jiného.

Zdroje: twitter.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat