Wear OS 3 dorazí ještě letos a každý rok bude bude aktualizace

Wear OS 3 dorazí ještě letos a každý rok bude bude aktualizace
2022-10-12T09:30:55+02:00
• 12. 10. 2022

Zdroj: Google

Zatímco Google dominuje na trhu se smartphony, tedy v případě operačního systému, tak u chytrých hodinek není situace stejná. Zde se nabízí poměrně dost hráčů. Celý trh je více roztříštěn, přičemž se Google snaží uzmout větší podíl. Bohužel jeho operační systém pro hodinky nemá zrovna nejlepší pověst a současné změny mu nehrají do karet. I tak se máme těšit na lepší budoucnost.

Wear OS každý rok

V tuto chvíli jsou na trhu jen tři výrobci, kteří mají ve své nabídce hodinky s Wear OS ve verzi 3 (respektive 3.5). Jde samozřejmě od Google, Samsung a pak je zde ještě jeden výrobce, ale ten zatím nesdělil mnoho detailů o svém modelu, navíc je značně dražší než ostatní. Pokud jde o aktualizace na Wear OS 3, tak by se měl dodržet plán a ještě letos by se měli dočkat majitelé těch hodinek, v kterých byl použit procesor Snapdragon Wear 4100 a 4100+.

play store wear os 2022 288x316x

Zdroj: Google

Ke zdržení zřejmě dochází kvůli nutnosti, aby každý výrobce měl svou vlastní aplikaci pro smartphony, pomocí které se budou hodinky spravovat a synchronizovat. V rámci rozhovoru poskytl Björnem Kilburnem, ředitel produktového managementu pro Wear OS, informace, že se plánuje uvedení nové verze operačního systému pro hodinky každý rok. Není ale jedné, jestli myslel poloviční aktualizace jako v případě přechodu z Wear OS 3 na 3.5, nebo máme každý rok očekávat běžnější skok jako v případě Androidu pro smartphony a tablety.

Apple ani Google neumí udělat perfektní hodinky [komentář]

Navíc nechtěl být nějak konkrétní kolem vztahu Google Fit a Fitbit v případě zaznamenávání sportovních výkonů. Zatím tedy platí, že se jedná o samostatné služby. Aktuální situace kolem Wear OS není jednoduchá, jelikož je zapotřebí přejít na novější verzi 3.X. Navíc, pokud dostanete aktualizaci na své hodinky, tak součástí bude tovární restartování vzhledem k rozsáhlým změnám v systému. Zřejmě si budeme muset počkat na příští rok, jak to bude s aktualizace a jestli dojde k nějakému pozitivnímu vývoji.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat