Spotify začíná testovat prodej lístků na koncerty

Spotify začíná testovat prodej lístků na koncerty
2022-08-12T10:43:44+02:00
• 14. 8. 2022

Zdroj: Spotify

Většina internetových služeb se snaží, aby uživatel měl co nejméně důvodů k odchodu jinam. Proto integrují dodatečné funkce nad rámec základního fungování. Asi byste si řekli, že se to nemusí týkat streamovacích služeb, ale i tak jde vidět tyto snahy. Spotify tak kromě přímého poslechu hudby zavedl nejrůznější sociální prvky a nyní navíc testuje přímý prodej vstupenek na koncerty.

Spotify a vstupenky

Sam Sheridan, produktový ředitel Spotify, v červnu uvedl, že uživatelé poslouchali a komunikovali s umělci, ale následně odešli z ekosystému Spotify, aby si třeba koupili vstupenku na koncert. Proto došlo k rozhodnutí, že právě prodej vstupenek je další metou pro tuto službu.

Zatím se jedná o poměrně omezené testování, jelikož je dostupné jen v několika městech v USA, ale plánuje se rozšíření. Ostatně prodej vstupenek se může stát dalším významným finančním příjmem pro Spotify. Služba zatím více méně spolupracuje s třetími stranami a zaměřuje se na předprodej. Jakmile dojdou tyto vstupenky, tak následně jsou zájemci odkázání na stránku prodejce vstupenek.

Screenshot 2022 08 10 at 114729 AM 1390x714x

Zdroj: techcrunch (se souhlasem)

To se časem změní a plánuje se i přímý prodej na Spotify. Dá se odhadovat, že Spotify nabídne i kompletní platformu pro umělce, kteří budou moci spolupracovat na vstupenkách přímo se Spotify bez účasti třetí strany. Již nyní je spuštěna speciální stránka, kde jdou vidět nabízené koncerty – tickets.spotify.com

Dá se předpokládat, že masivní rozmach nenastane a služba bude postupně budována a zpřístupňována. Jednou se tak asi dočkáme možnosti si zakoupit lístky na koncert oblíbeného umělce i v České republice.

Zdroje: techcrunch.com, newsroom.spotify.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat