Propojení fitness aplikací je zde, Google je spojil pod Health Connect

Propojení fitness aplikací je zde, Google je spojil pod Health Connect
2022-07-18T20:34:13+02:00
• 19. 7. 2022

Zdroj: Android Authority

Google přináší další aplikaci spolu s API pro vývojáře. Nyní jsme se dočkali sjednocujícího prvku pro ostatní aplikace. V telefonu máme nejednu aplikaci, která zaznamenává údaje o nás. Mezi sbíraná data patří různé typy aktivity (ušlá vzdálenost, typy cvičení a jejich délka, počet kroků a další), informace o tělesných proporcích (váha, výška, BMI, svalová hmota atd.), u žen jsou to i informace o menstruačním cyklu, zaznamenávat může uživatel i svůj jídelníček, jak spí a medituje či jak se daří jeho srdci, dechu či krevnímu tlaku. Pro každou vyjmenovanou položku potřebujeme v mnoha případech jednu aplikaci, která zaznamenává například tep, na jídelníček potřebujeme zase další a spánek měříme opět jinou aplikací.

google health connect app composite 1920x1080x

Zdroj: Android Authority

Data pod jednou střechou, uživatel je však nevidí

Právě Health Connect si klade za cíl data ze všech aplikací sbírat pod jednu střechu, uživatel je však pohromadě neuvidí. Aktuálně slouží aplikace pouze k nastavení soukromí, tedy jaká aplikace o vás sbírá data a zda je může sdílet i s jinými aplikacemi. Health Connect umožňuje různým fitness aplikacím číst i zapisovat k sobě data, uživatel však (snad jen zatím) nemá možnost si je zobrazit. Aplikace tak nyní ukáže uživateli, jaké aplikace která data sdílí a umožní mu i takové sdílení přerušit.

google helath connect

Zdroj: Google Blog

Google na aplikaci spolupracuje primárně se Samsungem a Health Connect by již měla fungovat s aplikacemi Samsung Health, Google Fit and Fitbit. Kromě něj přizval i další výrobce zařízení či aplikací, jako je MyFitnessPal, Leap Fitness a Withings. Aplikaci jsme vyzkoušeli v redakci a telefon žádnou propojenou aplikaci neukazoval. Aplikace je nyní ve fázi early access tedy předběžného přístupu a je potřeba počkat na její další vývoj, aby byla funkčnost plnohodnotná.

google helath connect 2 573x1280x google helath connect 1 573x1280x

Zdroj: Play Store

logo-app Health Connect by Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: android-developers.googleblog.com, developer.android.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat