Samsung Galaxy Z Fold4 a Flip4 se zřejmě představí v první polovině srpna aktualizováno

Samsung Galaxy Z Fold4 a Flip4 se zřejmě představí v první polovině srpna [aktualizováno]
2022-07-18T19:30:16+02:00
• 18. 7. 2022

Galaxy Z Flip 3; zdroj: Dotekomanie.cz

2

Aktualizováno 18. 7.

V následujících týdnech se zřejmě objeví více úniků kolem modelů Galaxy Z Fold4 a Flip4. Soudíme tak na základě nově zveřejněné informace, za kterou stojí @evleaks. Dle ní se mají novinky představit na globální scéně již 10. srpna. Vzhledem k tomu, že @evleaks přichází s velmi přesnými informacemi, tak se asi brzy dočkáme oficiálního pozvání a možní první upoutávky od Samsungu.

FX8NUPWXgAI Nv5 1000x563x

Zdroj: @evleaks (se souhlasem)

Aktualizováno 15. 5.

Zdroj @universeIce přišel s informací, že Galaxy Z Fold4 přijde s inovovanou kamerovou sestavou. Původní model Fold3 (recenze) měl na zadní straně tři 12MPx foťák. Nová generace nabídne minimálně u hlavního foťáku nový senzor. Měl by nabídnout rozlišení 50MPx. Zbylé dva snímače budou mít opět po 12 MPx, ale co se týče foťáku pro zoom, tak místo 2násobného přiblížení nabídne trojnásobné. Měli bychom se tak dočkat lepších fotografických výsledků. Některé zdroje dokonce uvádí, že by novinka mohla nabídnout lepší výsledky než Galaxy S22 Ultra (recenze).

Aktualizováno 11. 5.

Jak už bývá zvykem, tak s nějakým předstihem se objevují neoficiální rendery nadcházejících novinek. Tentokrát se nám v první řadě nabízí pohled na Fold4. Rendery byly vytvořeny na základě uniklých schémat. Jde vidět, že Samsung pokračuje v designu modelu Galaxy S22 Ultra (recenze). Novinka by měla být o něco užší, nižší, ale mírně naroste na tloušťce.

GALAXY Z FOLD4 5K1 scaled 2560x1440x GALAXY Z FOLD4 5K2 scaled 2560x1440x GALAXY Z FOLD4 5K3 scaled 2560x1440x GALAXY Z FOLD4 5K4 scaled 2560x1440x

Zdroj: smartprix (se souhlasem)

Také se nám naskýtá pohled na model Flip4. Barvy asi nejsou kompletní, ale i zde jde vidět podobný designový směr. Specifikace zatím nemusíme zmiňovat. Jednak jsou kusé a navíc se poměrně často mění. Přesnější budou až za nějakou dobu.

GALAXY Z FLIP4 5K4 747x420 747x420x GALAXY Z FLIP4 5K3 747x420 747x420x GALAXY Z FLIP4 5K2 747x420 747x420x GALAXY Z FLIP4 5K1 747x420 747x420x

Zdroj: 91mobiles (se souhlasem)

Aktualizováno 10. 4.

V posledním týdnu se objevilo několik informací kolem nadcházející generace zařízení s ohebným displejem od Samsungu. Většinou se soustředily kolem verze Fold. Ta by měla přijít s lepší kamerou umístěnou pod displejem, respektive by měla mít lepší kvalitu. Kromě toho ale čtečka otisků prstů zůstane na boku zařízení. Zde zřejmě nejde o nemožnost ji umístit pod displej, jako spíše o dostupnost u zařízení, které jde používat dvěma způsoby.

Sice zatím nic nevíme o kamerové výbavě, ale Fold4 zřejmě projde zásadní změnou v samotném ohebném mechanismu, tedy kloubu. Ten by měl mít jen jeden ohyb a zřejmě to souvisí s možností umístění stylusu do těla zařízení. Je ale otázkou, jestli tato změna nebude mít výrazný dopad na konstrukci zařízení a jestli zde nebudou vyšší rizika poškození displeje.

Původní článek 29. 3.

Samsung se dá považovat za lídra v segmentu ohebných smartphonů. Navíc u poslední generace si jde všimnout, že cena šla dolů a navíc byla přidána odolnost vůči vodě. Objevují se informace o čtvrté generaci, která by se mohla rozrůst o ještě jeden typ.

Z Flip4, Z Fold4 a ještě jeden navíc?

Že se chystají modely Z Flip4 a Z Fold4, není pochyb. Nebude ani překvapením, že se nabídnout v mnoha ohledech lepší specifikace. Podle posledních náznaků máme očekávat procesory Snapdragon 8 Gen 1+, tedy vylepšenou verzi stávajícího nejrychlejšího SoC od Qualcommu.

Některé zdroje mluví o použití ještě odolnějšího krytí ohebného displeje, což je pochopitelné, ale není jasné, jestli více odolá tvrdším materiálům. Kromě toho se ale objevují náznaky, že bychom se letos mohli dočkat třetího typu. Objevují se totiž kódová označení B4, Q4 a N4. Právě poslední je novinkou. Není ale jasné, jak by měl tento mobil nebo tablet vypadat.

Galaxy Z Flip3 1 6000x3375x

Galaxy Z Flip 3; zdroj: Dotekomanie.cz

Jednak se nabízí možnost, že by N4 byl velký tablet s integrovaným stylusem. Některé zdroje ale poukazují na odlišnou konstrukci. Ve hře je tak rolovatelná konstrukce ve stylu Oppo X 2021. Samozřejmě si budeme muset počkat na další náznaky a případně samotné představení. Je také možné, že nakonec nedojde na představení v letošním roce.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, sammobile.com, phonearena.com, smartprix.com, 91mobiles.com, twitter.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 29. 3. 2022, 12:14

Z ale už neexistuje a je zakázáno používat kvůli prý Rusku 🤣🤣 Takže ode dneška jen Galaxy Flip 3 a Galaxy fold 3. A jeho nástupci bez Z. A 3 model bude ale až příští rok. Letos ani nástupce 3 Nebude.

Erik Bezeréti

31. 3. 2022, 15:03

Co se mi povedlo k tématu na webu najít, tak „Z“ je z označení modelové řady zatím vynecháváno pouze v obchodech v pobaltských státech. Ani na Ukrajině zatím „Z“ z označení řady nevypadlo. Každopádně vzhledem ke zneužití písmene „Z“ při ruské agresi na Ukrajině bych se Samsungu vůbec nedivil, kdyby sáhl k přejmenování celé řady a od čtvrté generace zvolil jiné písmeno. Nabízí se například „V“ nebo „F“, ale to je jen moje spekulace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat