OnePlus začíná ztrácet svou identitu

OnePlus začíná ztrácet svou identitu
2022-06-11T13:30:52+02:00
• 11. 6. 2022

Zdroj: OnePlus

Výrobce OnePlus přišel na trh s odvážným marketingem a strategií, ale po letech relativního úspěchu jsme se dočkali oznámení, že již nebude samostatnou společností a z OnePlus se stane subznačka pro Oppo. Sice již dříve šla vidět podobnost mezi mobily obou firem, ale nyní je to čím dál víc výraznější. Navíc jeden ikonický prvek nebude doménou jen pro OnePlus.

OnePlus přechází pod křídla společnosti Oppo

OnePlus jen jako marketingová značka?

Začneme pozorováním redakce GSMArena, nebo respektive jejím odhadem budoucích produktů OnePlus. Dříve tyto mobily jako jedny z mála na trhu nabízely slider, tedy manuální přepínač režimů na mobilních telefonech. Díky němu můžete jednoduše nastavit, jestli má být mobilní v tichém nebo jiném režimu bez nutnosti něco nastavovat ve smartphonu.

OnePlus tento slider nabízelo u všech modelů, ale u novější série Nord ho již nenajdete. Dokonce nebude součástí ani nadcházejícího modelu OnePlus 10T. Zřejmě bude slider jen u modelů označených jako Pro. Aby toho nebylo málo, tak se začne objevovat u některých smartphonů od Oppo.

Že společnosti OnePlus a Oppo vydávají velmi podobné smartphony, je již dlouhou dobu jasné. Nyní zde ale máme v podstatě úřední potvrzení, že OnePlus jen změní značení nějakého modelu od Oppo a vydá ho pod vlastní značkou. Důkaz pochází z FCC, tedy úřadu pro telekomunikace.

Oppo OnePlus FCC rebranding letterjpg 600x308x

Zdroj: FCC

Oppo povoluje u zařízení pod specifickým ID, aby bylo znovupoužito pro jiný smartphone, který bude vydán pod značkou OnePlus. To se dotkne změny značení smartphonu, a to i v případě baterie, použití nového kabelu, odebrání sluchátek a změny foťáků na zadní straně. Také mobil bude mít nadstavbu OxygenOS 12.1. Jinak de bude jednat o stejné zařízení.

Toto povolení zřejmě souvisí s mobilem Oppo A57 4G. Dá se očekávat, že u OnePlus vyjde v rámci sérii Nord. Začínáme se tedy ptát, jak dlouho bude trvat, než se OnePlus kompletně vytratí a z firmy zůstane jen jiná „nálepka“ na mobilu.

Zdroje: gsmarena.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat