Google kupuje Raxium, zřejmě napomůže ve vývoji brýlí aktualizováno

Google kupuje Raxium, zřejmě napomůže ve vývoji brýlí [aktualizováno]
2022-05-06T19:30:13+02:00
• 6. 5. 2022

Zdroj: Raxium

Aktualizováno 6. 5.

V březnu se objevila informace, že Google kupuje společnost Raxium, která se zabývá miniaturizací technologie MicroLED. Právě ta se hodí při vývoji chytrých brýlí, respektive displeje v nich. Nyní došlo na potvrzení samotného obchodu. Ani jedna strana nesdílela konečnou cenu nebo samotné podmínky. Oficiální stránky Raxium zatím neuvádí nic o budoucnosti společnost. Tým by měl spadat pod divizi zařízení a služeb v Googlu. Jestli bude společnost pohlcena kompletně nebo bude stále operovat jako doposud, není známo.

Samotnou MicroLED technologii může Google použít i ve smartphonech Pixel nebo produktech Nest. Kdy se ale objeví první produkt s novou technologií, není známo.

Původní článek 21. 3.

Google se již jednou pokusil o vytvoření chytrých brýlí. Ačkoliv odborná veřejnost přijala Google Glass poměrně pozitivně, nikdy jsme se nedočkali produktu, který by byl dostupný v běžných obchodech. I tak se brýle začaly používat v některých profesích. Google tak trochu pozastavil tento produkt, ale v poslední době se ukazuje, že se vrací k plnému vývoji.

Jedna firma navíc

Zatímco poslední náznaky poukazují na vývoj speciálního operačního systému, tak tentokrát zde máme informaci, že Google kupuje společnost, jež má napomoci s hardwarem. Ten je klíčový ve vývoji, zejména pak samotné displeje. K lepší technologii má napomoci společnost Raxium.

Raxium se zabývá vývojem a nasazením technologie microLED. Ve své podstatě jde o miniaturizaci standardní OLED technologie, přičemž společnost slibuje 300x menší velikost samotných pixelů, jak až v milionech nitů a o 50 % nižší spotřebu. Zajímavé je, že Raxium nemá na svém kontě jakýkoliv produkt a zatím to vypadá, že se soustřeďuje jen na vývoj. Firma je ale asi dostatečně zajímavá, aby ji koupil sám Google.

8544f9 411a950e7d2a4cc6b5e530cc52fc388d mv2 1709x691x

Zdroj: Raxium

Sice nebyla zveřejněna částka, ale odhaduje se, že Google musel zaplatit kolem jedné miliardy dolarů. Je jasné, že tato technologie se může stát základem pro další generaci chytrých brýlí. Samozřejmě nejde nyní odhadnout, kdy uvidíme první přínos této společnosti pod křídly Googlu. Otázka je, jak bude vše zakomponováno.

Zdroje: androidpolice.com, theinformation.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat