Facebook vypne nejen funkci Přátelé v okolí aktualizováno

Facebook vypne nejen funkci Přátelé v okolí [aktualizováno]
2022-05-08T13:35:58+02:00
• 8. 5. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 8. 5.

Jak jsme vás informovali, Facebook odesílá uživatelům e-mail s oznámením konce funkcí Přátelé v okolí, Meteorologické výstrahy, Historie polohy a Poloha na pozadí. Nyní máme přesné znění ukončení:

Po 31. května 2022 už nebudou dostupné funkce Přátelé v okolí a Meteorologické výstrahy. Vámi sdílené informace v rámci těchhle prostředí, včetně historie polohy a polohy na pozadí, přestaneme po tomhle datu shromažďovat, i když to máte zapnuté. Svou historii polohy si do 1. srpna 2022 můžete prohlédnout a stáhnout tady. Po tomhle datu budou vámi sdílené informace o historii polohy a poloze na pozadí odstraněné. Facebook bude dál pokračovat ve shromažďování informací o poloze z ostatních prostředí tak, jak je popsáno v našich zásadách používání dat.

Původní článek 6. 5.

Společnost Meta překvapila, když po jednom roce od spuštění oznámila, že veškeré podcastové novinky budou ukončeny. Vyklízí tuto část trhu a služby ponechává v rukách konkurence. Nyní ale začíná informovat uživatele, že ukončuje další služby spojené s polohou uživatelů. Jednou z nich je funkce Přátelé v okolí.

Facebook vzdává snahy o podcasty, rok po spuštění

Nejen sdílení polohy s přáteli bude ukončeno

Nějakou dobu můžete v aplikacích Facebook používat možnost, v rámci které sdílíte svou polohu třeba s přáteli. Vy i oni pak vidíte na mapě, kde se nacházíte a kdy naposled došlo k aktualizaci. K používání této funkce je nutné, aby aplikace měla neustále přístup k poloze mobilního telefonu.

Od úterý začíná aplikace Facebook informovat uživatele, že tato funkce bude ukončena 31. května. Ale netýká se to jen jí. V prohlášení je uvedeno, že budou ukončeny i další služby spojené s aktuální polohou uživatelů. Například nebudou k dispozici varování o počasí, historie polohy a také poloha na pozadí. Aplikace přestane dle prohlášení sbírat tyto informace po 31. květnu.

Screenshot 20220506 033840 1080x2340x Screenshot 20220506 033846 1080x2340x Screenshot 20220506 033432 1080x2340x Screenshot 20220506 033927 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Facebook dále informuje, že historie polohy bude možné stáhnout do 1. srpna tohoto roku. Následně dojde k vymazání, i ze serverů společnosti. Sice to může vypadat tak, že Facebook aplikace již nebude používat polohu uživatele, ale není tomu tak úplně. Jen se zaměří na jiné využití a vylepšování funkčnosti aplikací.

Pokud si nepřejete sdílet polohu, nemusíte čekat na ukončení. V nastavení mobilního telefonu u aplikace Facebook stačí vypnout oprávnění k přístupu k poloze. Pokud si ale přejete sdílet polohu s vybranými přáteli, můžete používat jiné aplikace. Nabízí se například Google Mapy.

Zdroje: 9to5mac.com, facebook.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat