Apple chystá další finanční produkty a služby

Apple chystá další finanční produkty a služby
2022-04-04T16:30:54+02:00
• 4. 4. 2022

Zdroj: Apple

Nejedna společnost se snaží nabídnout služby zákazníkům, které je v jistém slova smyslu donutí být věrnými. Hlavním příkladem jsou produkty spojené s měsíčními splátkami. Jde také pozorovat, že právě sektor služeb se stává více důležitým zdrojem příjmů firem. Apple například nabízí službu Apple Pay, v rámci které si bere poplatek z každé provedené platby. Firma ale nyní připravuje další finanční služby, které mají napomoci v rozšíření nabídky.

Apple a finance

Kromě možnosti placení Apple nabízí také vlastní platební kartu Apple Card, ale nemá se jednat o jedinou službu, kterou bude nabízet. Zdroje uvádí, že se aktuálně pracuje i na podpůrných službách a systémech, které se mají hodit pro příští rozšiřování. Například se buduje systém pro kontroly kredibility zákazníka, hodnocení rizik půjček a další podobná řešení.

S nimi se sice běžný zákazník nedostane přímo do kontaktu, ale budou rozhodující například pro služby ohledně půjček, zejména pak splácení zařízení. Teoreticky se tento systém bude hodit u chystané služby Apple Pay Later, kdy jednoduše zaplatíte přes Apple Pay, a až po nějaké době budete danou věc splácet.

ipad 1271x716x

Zdroj: Apple

Také je ve hře vlastní platební systém, který nebude tolik závislý na třetích stranách. Více informací zatím není k dispozici, ale ukazuje se, že právě finanční sektor se může stát více klíčovým pro Apple. Rozšiřováním těchto služeb si ještě více uzamkne zákazníky ve svém ekosystému a bude obtížnější přejít ke konkurenci.

Apple pracuje na předplatném nejen pro iPhony

Dá se očekávat, že první použití nových služeb bude zaměřeno na trh v USA, ale dá se předpokládat, že dojde k rozšiřování i do EU.

Zdroje: engadget.com, bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat