Galaxy A53 5G se začíná pomalinku poodhalovat aktualizováno

Galaxy A53 5G se začíná pomalinku poodhalovat [aktualizováno]
2022-02-03T17:55:38+02:00
• 3. 2. 2022

Samsung Galaxy A52 5G; Zdroj: Dotekománie.cz

1

Aktualizováno 3. 2.

S blížícím se představením se dozvídáme další podrobnosti o Galaxy A53. Tentokrát se nám potvrzuje úhlopříčka 6,5 palců. Kromě toho se dozvídáme, že by procesor Exynos 1200 měl být vybaven i grafickým čipem s architekturou RDNA 2 od AMD, podobně jako Exynos 2200. Bonusem navíc je uniklý render tohoto modelu, na kterém by měla být konečná podoba.

Samsung Galaxy A53 5G SM A536 1643887097 0 12 660x371x

Zdroj: winfuture

Aktualizováno 20. 1.

Po nějaké době zde máme další informace o modelu Galaxy A53 5G, který má ambice se stát prodejním hitem ve střední třídě od Samsungu. Opět se potvrzují dříve spekulované specifikace. Dá se nyní říci, že se bude jednat o běžnou evoluci a nemusíme očekávat zásadní změny. Kamerový systém zřejmě zůstane zachován i se všemi funkcemi. Posun k lepšímu se odehraje u baterie, která nabídne o 500 mAh více, tedy 5 000 mAh. Díky certifikačnímu procesu se ukazuje mobil v plné kráse. Zatím ale nevíme, kdy dojde k oficiálnímu představení.

Samsung Galaxy A53 5G TENAA 1 615x515x

Zdroj: Fonearena

Aktualizováno 15. 12.

Minulý měsíc se objevily první rendery nadcházející novinky Galaxy A53 od Samsungu. Zatím sice nemáme k dispozici lepší podobu mobilu, ani neunikly fotografie, ale dozvídáme se aspoň základní specifikace. Samsung tentokrát zřejmě použije vlastní procesor, konkrétně by se mělo jednat o model Exynos 1200 (konkurence pro Dimensity 900), který zatím ještě nebyl uveden. Minimálně bude mít tento model 6 GB operační paměti. Dále máme očekávat Full HD+ displej s frekvencí 120 Hz s technologií AMOLED. Potvrzuje se, že tento mobil nebude mít konektor pro sluchátka. Na další informace si budeme muset počkat.

Původní článek 8. 11.

Samsung se snaží lákat na své top modely, ale za pozornost stojí i jeho smartphony střední třídy. Nejvíce asi zaujal mobil Samsung Galaxy A52 5G (recenze). Nabízí se velmi dobré specifikace s rychlým displeje a odolností vůči vodě a prachu. Optická stabilizace obrazu je v tomto případě samozřejmostí. Sám Samsung si nasadil vysokou laťku, kterou bude muset překonat.

Galaxy A53 5G

Nyní se objevily neoficiální rendery nadcházejícího modelu Galaxy A53 5G, které jsou založeny na uniklých schématech. Samozřejmě tato podoba nemusí být finální, ale vzhledem k tomu, že pochází od @onleaks, který je velmi přesný v těchto únicích, tak se spíše díváme na skoro finální podobu.

Bohužel zatím nemáme nějaké přesnější informace o hardwarové výbavě, ale například se sníží tloušťka. Také můžeme uvést, že Galaxy A53 5G nebude mít konektor pro sluchátka, což je celkem viditelná změna oproti Galaxy A52 5G. Dá se očekávat, že se nabídne modernější procesor a případně dojde k vylepšení foťáků.

Pokud by Samsung chtěl opět udělat z Galaxy A53 5G mobil, o kterém se bude nějakou dobu mluvit a bude zajímavým zástupcem střední třídy, tak bychom očekávali například bezdrátové nabíjení. Zatím ale nemáme jakékoliv indicie, že by se něco takového chystalio.

Zdroje: gsmarena.com, fonearena.com, fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 3. 2. 2022, 22:00

Vypadá hůř než A52 série a hlavně má vetší rámečky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat