Chromecast s Google TV druhé generace v přípravě aktualizováno

Chromecast s Google TV druhé generace v přípravě [aktualizováno]
2022-01-26T18:00:56+02:00
• 26. 1. 2022

Chromecast s Google TV; Zdroj: Google

Aktualizováno 26. 1.

Původně jsme předpokládali, že nové zařízení Boreal s Google TV bude podporovat 4K rozlišení a možná 8K, ale díky dalších informacím se nyní spekuluje, že novinka nabídne podporu jen Full HD. Navíc Google začíná původní zařízení doplňovat o informaci 4K na krabičce, takže novinka zřejmě nahradí starší Chromecast. Kromě toho se dozvídáme, že novinka bude vybavena procesorem Amlogic S805X2 CPU a grafikou Mali-G31. Operační paměť zůstává na hodnotě 2 GB. Cena by se měla pohybovat pod hranicí 50 dolarů, tedy cca 1100 Kč bez daně.

Původní článek 25. 1.

V roce 2020 jsme se dočkali zcela nového zařízení, které Google pojmenoval Chromecast s Google TV. Jedná se ve své podstatě o nástupce Chromecast Ultra. Původní Chromecast stále zůstává v prodeji. Ukazuje se, že Google pracuje na další generaci, která zřejmě vystrnadí zastaralý původní model.

Filmy Google Play se mění na Google TV

Druhá generace

Podařilo se zachytit kódové označení Boreal, přičemž dle dostupných informací se má jednat o zařízení typu Chromecast. Bohužel nejsou k dispozici jakékoliv technické specifikace, ale jedna vlastnost nasvědčuje významný posun v hardwaru. Novinka má totiž obsahovat hardwarovou podporu kodeku AV1.

To by znamenalo, že dojde k větším změnám ohledně procesoru nebo jiných součástí. Navíc díky této podpoře nebude pro novinku problém 4K a možná i 8K rozlišení. AV1 totiž dokáže využít lépe šířku pásma. Také se podpora AV1 může lépe využít u televizí se 4K nebo 8K rozlišení. Jinými slovy, nebude potřeba rychlejšího připojení k internetu jen s cílem zvýšení kvality obrazu.

unnamed 29 760x760x

Chromecast s Google TV; Zdroj: Google

Dále se předpokládá, že dojde na zvětšení interního úložiště. Původní model má totiž 8 GB, což nestačilo mnohým uživatelům. Předpokládá se, že by se novinka mohla objevit v květnu v rámci vývojářské konference. Na této události se také očekává uvedení Pixelu 6a a chytrých hodinek.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com, 9to5google.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat