OnePlus obnoví přístup ke kamerám pro aplikace třetích stran aktualizováno

OnePlus obnoví přístup ke kamerám pro aplikace třetích stran [aktualizováno]
2021-12-18T16:30:21+02:00
• 18. 12. 2021

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 18. 12.

OnePlus mělo problémy s aktualizací modelů OnePlus 9 na Android 12, což vedlo k pozastavení šíření nové verze. Nyní by měla být dostupná opravená verze. Zároveň se dozvídáme, že omezení přístupu k foťákům je způsobeno chybou v systému. Zatím není k dispozici oprava, ale v dohledné době by měla být vydána verze, která vše obnoví do původního stavu. Také by měl mít Chrome přístup k hlavnímu snímači. Kdy se tak ale stane, zatím nevíme.

Aktualizace telefonů řady OnePlus 9 na Android 12 znovu spuštěna [aktualizováno]

Původní článek 17. 12.

Značka OnePlus dnes spadá pod Oppo a již není samostatnou firmou. Nejde zde jen o strukturu, ale ve hře je také vývoj. To se projevilo na spojení nadstaveb Androidu obou značek. Ve své podstatě se přechází na ColorOS (Oppo), kam přibyly prvky z OxygenOS (OnePlus), byť stále zde máme obě označení. Ukazuje se ale, že je zde celkem podstatné omezení.

OnePlus přechází pod křídla společnosti Oppo

Jen nativní aplikace

Podařilo se objevit, že OxygenOS 12 založený na Androidu 12 má podstatné omezení, co se týče samotných foťáků pro aplikace třetích stran. Došlo se na to díky upravené verzi aplikace Google Camera. Právě komunita se snaží nabídnout verzi GCam, jež má zpřístupnit funkce Googlu pro mobily jiných výrobců.

Bohužel vývojáři objevili, že nadstavba OxygenOS 12 omezuje přístup k foťákům. Konkrétně lze používat jen hlavní snímače, nikoliv doplňkové. To se tedy týká teleobjektivu, ultra širokoúhlého snímače, makro foťáku a zřejmě dalších. Zprvu se myslelo, že omezení je jen pro komunitní aplikaci GCam, ale nakonec se ukázalo, že omezení platí i pro ostatní aplikace z Obchodu Play.

Screenshot 2021 10 13T153119551 1366x755x

OnePlus 9RT; Zdroj: OnePlus

Zatím se neví, proč došlo k takové změně a proč vlastně dochází k blokování přístupu ostatních foťáků. Možná jsme na prahu větších restrikcí, ale to asi nebude mít pozitivní dopad. Už nyní se například ukazuje, že spojení obou nadstaveb bylo trochu uspěchané. OxygenOS sice získal něco navíc ze spojení, ale zároveň se objevují značné chyby. To jde ostatně vidět i u vydané aktualizace na verzi 12, která musela být krátce po zveřejnění pozastavena právě kvůli chybám.

Zdroje: androidpolice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat