OnePlus dělá změny kolem nadstavby OxygenOS a aktualizací mobilů

OnePlus dělá změny kolem nadstavby OxygenOS a aktualizací mobilů
2021-07-03T13:30:52+02:00
• 3. 7. 2021

Zdroj: Dotekománie

Společnost OnePlus již není zcela samostatná, jelikož nedávno došlo na oznámení, že nově bude spadat pod výrobce Oppo. Ten mimo jiné nedávno oficiálně vstoupil na český trh. Ve vzduchu visela otázka, co se stane s mobily jako takovými a také se softwarem. Sice došlo k ubezpečení, že OxygenOS (nadstavba společnosti OnePlus pro Android smartphony pro globální trh) nikam nezmizí, tak ve skutečnosti se budou dít změny.

OnePlus přechází pod křídla společnosti Oppo

Budoucnost OxygenOS

Přechod OnePlus pod Oppo značně ušetří finanční prostředky, jelikož vývoj bude probíhat v rámci jedněch R&D center. Jak se nyní dozvídáme, změny proběhnou i kolem nadstavby, respektive nadstaveb. Oppo má svou vlastní nazvanou ColorOS. Ta je barevnější a nabízí trochu jiné funkce. Na druhou stranu OxygenOS spíše míří na výkon, optimalizaci a spotřebu.

OnePlus a Oppo vylepšují vzájemnou spolupráci

Značka OnePlus oznámila, že dojde ke spojení obou nadstaveb, ale jen na úrovni jader. Neplánuje se grafické sjednocení ani nějaké spojení do nové. Všechny změny a sdílení kódů se bude dotýkat jen základního kódu. ColorOS může těžit například z optimalizací, OxygenOS na druhou stranu dostane lepší péči.

Screenshot 241 1362x812x

OnePlus Nord N200 5G; Zdroj: OnePlus

Kromě tohoto spojení na úrovní softwaru došlo také k oznámení, že budoucí top modelové řady včetně T a R sérií budou dostávat tři aktualizace Androidu. Pokud tedy tento rok vyjde nějaký top model s Androidem 12, získá ještě verze 13, 14 a 15. V podstatě tři roky aktualizací, přičemž bezpečnostní aktualizace budou po dobu čtyř let.

Modely Nord a Nord CE dostanou aktualizace na dvě verze Androidu a tři roky bezpečnostních aktualizací. Série Nord N (včetně N10 a N100) obdrží jednu aktualizaci Androidu a tři roky budou dostávat bezpečnostní záplaty.

Jde vidět, že samotné spojení se začíná projevovat i na podpoře jednotlivých smartphonů. Získat tři aktualizace Androidu u top modelové řady je rozhodně povzbuzující, ale zde je nutné upozornit, že se novinka týká jen novějších modelů.

Zdroje: forums.oneplus.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat