Aktualizace telefonů řady OnePlus 9 na Android 12 znovu spuštěna aktualizováno

Aktualizace telefonů řady OnePlus 9 na Android 12 znovu spuštěna [aktualizováno]
2021-12-18T14:55:15+02:00
• 18. 12. 2021

OnePlus 9; Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 18. 12.

Vypadá to, že OnePlus opět spustilo aktualizace na Android 12. Původní verze označena jako C.36 měla poměrně hodně chyb a nedodělků. Zřejmě ty nejzásadnější jsou již opraveny a samotné šíření nové verze C.39 bylo spuštěno. V tuto chvíli i tak doporučujeme nějakou dobu počkat, jestli se neobjeví nějaké další chyby.

Původní článek 15. 12.

OnePlus minulý týden začal distribuovat aktualizace Android 12 pro své vlajkové telefony OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro. Vzhledem k tomu, že aktualizace obsahuje chyby, byla společnost nucena aktualizace pozastavit.

OnePlus má s aktualizací na Android 12 problémy

Aktualizace byla distribuována pro telefony v USA a Indii, pro Evropu zatím dostupná nebyla. V aktualizaci se ale objevily chyby, které způsobily nesprávné fungování  a nejrůznější problémy v operačním systému. Uživatelé mají možnost počkat na opravnou aktualizaci, nebo se mohou vrátit zpět na Android 11. Pokud tak učiní, přijdou o všechna data. Konkrétní podrobnosti o problémech prozatím nebyly zveřejněny.

20210506 221449 4032x3024x

Zdroj: Dotekománie

Aktualizace na Android 12 rovněž přinesla přechod na nový OxygenOS 12. V rámci systému byly ale provedeny úpravy, které systém více přiblížily k designu systému ColorOS, který používá sesterská OPPO pro své telefony. Tato změna zvedla vlnu zklamání u mnoha uživatelů. OnePlus s OxygenOS ve verzi 11 posunul nadstavbu pro své telefony více k tomu, jak vypadá a funguje čistý Android. S příchodem OxygenOS 12 se nespokojenost uživatelů výrazně zvýšila. Na jednu stranu je dobré, že se výrobci snaží dělat svůj systém čistý a rychlý, nicméně, jak je vidět, ne vždy se tato myšlenka setká s kladnou reakcí uživatelů.

Zdroje: androidheadlines.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat