Instagram vylepšuje webové odkazy v Příbězích aktualizováno

Instagram vylepšuje webové odkazy v Příbězích [aktualizováno]
2021-12-09T13:46:28+02:00
• 7. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 6. 12.

Původně jen největší účty se značným dosahem měly k dispozici možnost vložení odkazu do příběhů, respektive pod něj, ale nedávno jsme se dočkali změny a dnes kdokoliv může vkládat webový odkaz do příběhu skrze nálepku. Dnes jsme se dočkali vylepšení. Instagram umožňuje vytvoření textu, který se zobrazí místo zkrácené URL adresy. Navíc jde také vybrat jednu ze tří barev.

FF8hnoiVgAE7ytd 1920x1080x

Zdroj: Instagram

Aktualizováno 27. 10.

Instagram začal testovat novou nálepku pro umístění odkazů přímo do dočasných příběhů před několika měsíci. Nyní informuje, že testování skončilo a novinku zavádí takřka pro všechny. Měla by se tedy objevit ve vaší aplikaci v dohledné době. Jsou zde ale určitá omezení. Nálepka pro vložení odkazu nebude dostupná pro úplné nováčky na sociální síti a také ji nebudou mít dostupnou ti, kteří často posílání dezinformační obsah.

Původní článek 30. 6.

Instagram sem tam přidá novou funkcionalitu nebo efekt přímo do editoru pro Příběhy, tedy Stories. Jak jste si ale mohli všimnout, tak větší a ověřené účty mívají větší možnosti. Zejména zde stojí za zmínku možnost gestem posunout Příběh nahoru a dostat se k odkazu, který byl společně s ním sdílen. Možná se této funkcionality dočkáme všichni.

Instagram a odkazy

Instagram začal testovat novou nálepku, která umožňuje vložení odkazu přímo do Příběhu. Dle dostupných informací nebude jakákoliv možnost pro změnu textu. Ten bude generován na základě URL adresy, zřejmě bude ponechána jen základní, tedy první a druhá úroveň. Delší odkazy budou zkráceny na tuto podobu.

199306424 1004326343706419 871286131944844992 n0 920x613x

Zdroj: Instagram

Zatím se jedná o test pro omezený počet uživatelů, přičemž Instagram sbírá data, jak je tato novinka používána. Zde musí být společnost velmi opatrná, jelikož by mohlo dojít ke zneužití, například sdílení spamu nebo škodlivých stránek. Zatím není jasné, kdy a jestli se dočkáme rozšíření.

Pokud nejste zařazení do testování, není zde možnost, jak tuto novinku získat. Pokud vám jde o dosavadní systém vkládání odkazů do Příběhů, tak byste museli mít ověřený účet nebo mít aspoň 10 000 sledujících. Jiná možnost vložení aktivního odkazu zatím není.

Zdroje: theverge.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat