Google Pixel 6 získává v Česku podporu pro odemknutí auta

Google Pixel 6 získává v Česku podporu pro odemknutí auta
2021-12-07T08:00:56+02:00
• 7. 12. 2021

Fotka ud Towfiqu barbhuiya z Unsplash

Mobilními telefony již můžeme platit nejen v obchodech bezkontaktně a další metou je využití jako digitálních klíčů. Několik řešení se již nabízí nyní, ale až s příchodem Androidu 12 se nabízí nativní podpora. Apple již nabízí možnost využití pro odemknutí aut, ale až nyní vidíme první rozšiřování u Androidu. Jen nečekejte rozsáhnou podporu.

Android 12 – které mobily mají dostupnou aktualizaci [aktualizováno]

Jen pár modelů

Android 12 umí využít pro odemknutí auta technologie NFC a UWB. V tuto chvíli se spíše rozšiřuje NFC řešení, kdy musíte mobil vytáhnout z kapsy a přiložit na patřičné místo na autě. Časem se ale začne více prosazovat UWB. První nativní podpora přichází na smartphony Pixel 6, Pixel 6 Pro a sérii Samsung Galaxy S21.

Celé prostředí připomíná spíše Google Pay, takže uživatel se nebude muset učit něco zcela nového. Bohužel podpora je velmi omezená. V tuto chvíli jde takto mobil využít jen u aut značky BWM, přičemž se to týká modelů z let 2020 a následně 2022. Už nyní tedy novinku využije poměrně málo uživatelů, ale více zajímavější je podpora u mobilů, respektive je velmi zvláštní.

Android 12 digital car key 1000x500x

Zdroj: Google

Pokud máte BMW vůz s podporou a jeden z modelů Galaxy S21, tak v Česku si novinku nevyzkoušíte, jelikož u těchto smartphonů je podpora jen v zemích, jako je USA, Korea, Velká Británie, Dánsko, Francie, Itálie a Španělsko. Naopak Pixel 6 a Pixel 6 Pro mají podporu v Česku, jen se tyto smartphony oficiálně neprodávají na našem trhu, jen skrze přeprodejce, kteří na ně dávají vyšší cenu.

Jinak podpora pro Pixel 6 a Pixel 6 Pro je v následujících státech: Belgie, Německo, Lucembursko, Nizozemsko, Spojené království, Bulharsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Řecko, Irsko, Itálie, Lotyšsko, Litva, Malta, Norsko, Rakousko, Polsko, Portugalsko, Kypr, Rumunsko, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Česká republika, Maďarsko, Kypr, Austrálie, Brazílie, Japonsko, Kanada, Korea, Malajsie, Mexiko, Nový Zéland, Rusko, Singapur, Jižní Afrika, Thajsko , Spojené státy americké, Chorvatsko, Macao a Tchaj-wan.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat