Facebook chce na své síti omezit reklamy související s kontroverzním obsahem

Facebook chce na své síti omezit reklamy související s kontroverzním obsahem
2021-11-11T08:00:55+02:00
• 11. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Společnost Meta se chce zaměřit na kvalitnější reklamní obsah, který je zobrazován na sociální síti Facebook. Změny, které mají nastat od 19. ledna příštího roku, by se měly dotknout nejen Facebooku, ale také Instagramu a dalších služeb.

Facebook mění přístup k reklamě

Aktivity, které Meta vyvíjí na poli reklamního obsahu, se mají dotknout prakticky všech služeb a jejich cílem je odstranit a blokovat reklamní obsah, který souvisí s etnickou příslušností, zdravím, politickým přesvědčení, náboženstvím a sexuální orientací. Společnost si uvědomuje, že se jedná o drastický krok, který samozřejmě může negativně ovlivnit vztahy s inzerenty, a významně tak ovlivnit zdroje reklamních příjmů. Viceprezident Graham Mudd ale uvedl, že je pro ně důležité, aby takovým obsahem nedocházelo k negativním zkušenostem uživatelů na síti, jichž se tyto oblasti dotýkají, a zároveň uvedl, že se společnosti jistě podaří reklamní platformu optimalizovat tak, aby sloužila všem a nepoškozovala obchodní vztahy.

118310780 747024792786998 5825864557738398697 n 3500x2333x

Zdroj: Meta

Meta chce rovněž od roku 2022 uživatelům přinést lepší kontrolu nad zobrazovanou reklamou. Uživatelé tak budou mít možnost vidět méně reklam souvisejících s hazardem, výrobky na hubnutí a dalším. Již nyní je možné omezit frekvenci zobrazování reklamy související s alkoholem nebo politikou. Změna přístupu k reklamě přichází v době, kdy společnost čelí obvinění, že více než uživatelský zážitek jsou upřednostňovány příjmy. Audit z roku 2020 přichází se závěrem, že společnost silně zaostává v úsilí v boji proti diskriminaci včetně omezování reklamy.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Nejlepší řešení je úplně odstranit ty jejich aplikace z telefonů a vůbec jejich sítě nepoužívat. Pak se člověk nemusí trápit sledováním, reklamaci, příspěvky o ničem a neustálý diskuze idiotů, extrémistů, hádky očkovaných s těmi neočkovanými a ostatní rádoby velký témata. Je to bez toho svinstva paráda…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat