Platby v rámci aplikace WhatsApp – Meta zřejmě testuje integraci platební služby Novi

Platby v rámci aplikace WhatsApp – Meta zřejmě testuje integraci platební služby Novi
2021-11-10T20:02:46+02:00
• 11. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Přímé platby mezi uživateli v aplikaci WhatsApp jsou v současné době podporovány v Brazílii a Indii. Podle nejnovějších informací by se toto mohlo změnit a přímé platby by se mohly rozšířit i do jiných zemí.

WhatsApp zřejmě testuje zasílání financí v rámci své aplikace

V jedné z beta verzí aplikace WhatsApp byl objeven kód, který nasvědčuje tomu, že společnost Meta chce posílání finančních prostředků mezi uživateli rozšířit globálně. Podle zjištěného kódu bude aplikace vyžadovat ověření identity. S tím souvisí integrace služby Novi vlastněná firmou Meta. Služba Novi je aktuálně dostupná pro uživatele v USA a Guatemale a umožňuje zasílání finančních prostředků podobně jako například PayPal. Výhodou služby Novi je ta, že si za finanční transakce neúčtuje žádné poplatky.

novi whatsapp 400x1046x

Zdroj: GSM Arena

Služba Novi, resp. transakce probíhají tak, že finanční prostředky jsou převedeny na digitální měnu USDP (Pax Dollar) – 1 USDP = 1 americký dolar. Dle sdělení společnosti je odesílání finančních prostředků stejně tak jednoduché jako poslat uživateli zprávu. Aby bylo možné finanční transakce uskutečnit, bude nutné ověřit identitu uživatele pomocí průkazu totožnosti. V současné době kód aplikace právě odhalil fragmenty, které poukazují na to, že společnost Meta možnost ověření totožnosti testuje. V současné době prozatím netušíme, pro jaké regiony bude zasílání plateb mezi uživateli dostupné.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat