Google Plex zrušen před uvedením, firma se vydá jinou cestou

Google Plex zrušen před uvedením, firma se vydá jinou cestou
2021-10-02T09:30:01+02:00
• 2. 10. 2021

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

1

Google představil minulý rok novou verzi aplikace Google Pay, ale ta je stále dostupná jen v USA. U nás máme k dispozici jen jednoduchou původní verzi, do které můžeme dát platební a věrnostní karty. Současně s novou verzí také firma představila službu Plex, která měla konkurovat Applu, Revolut, Curve a dalším fintech službám. Projekt ale skoční v propadlišti dějin.

Google Plex je odpovědí na Apple Card

Plex měl být jednoduchý účet

Google Plex měl být jednoduchý digitální účet, který byste mohli používat jako ten běžný od banky. Uživatel si na něj mohl převést peníze a následně je používat k placení, k převodům a možná pak i k investicím a podobně. Google na projektu spolupracoval se Citigroup a Stanford Federal Credit Union. Ještě nedávno existoval pořadník čekajících uživatelů na tuto službu a měl čítat 400 000 zájemců.

Společnost Google potvrdila, že tento projekt se ruší. Původním záměrem bylo poskytovat služby podobným těm, co nabízí banky. Nakonec ale došlo k rozhodnutí, že se společnost spíše vydá cestou zprostředkování platformy pro banky, které tak budou mít vše pod palcem. Google evidentně nechce vstoupit na pole digitálních účtů, kde se daří firmám jako Revolut, Curve atd. Dokonce i Amazon měl něco podobného v plánu, ale asi to dopadne tak, že jedinou velkou společností, která bude nabízet tyto služby, je právě Apple.

Blogpost Cache 2up still 2000x1200max 1000x1000 1000x600x

Zdroj: Google

Spekuluje se, že důvodem k ukončení projektu je odchod přímo jednoho z vedoucích zaměstnanců, Caesar Sengupta. Ten odešel z Googlu před nějakým časem a založil si vlastní firmu nazvanou Arbo Works, která se řadí právě mezi fintech subjekty. Dokonce naverboval zaměstnance z Googlu, aby mu pomohli budovat nový projekt. Je tak možné, že Google raději zrušil Plex, než aby se snažil najít někoho nového, který by dokončil rozdělanou práci.

Zdroje: cnbc.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Škoda, alespoň zatím.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat