Aplikace Nouzové informace nyní umožňuje majitelům Pixelů v krizové situaci nahrát video

Aplikace Nouzové informace nyní umožňuje majitelům Pixelů v krizové situaci nahrát video
2021-10-02T12:54:59+02:00
• 3. 10. 2021

Zdroj: Google

Aplikace Nouzové informace je dostupná pro majitele telefonů Pixel a umožňuje sdílet informace a být ve spojení s lidmi, kteří zasahují v nouzové situaci a s nouzovými kontakty. Nově dostává aktualizaci, skrze kterou je možné v případě nouze odeslat i video.

Aplikace Nouzové informace přichází s novými funkcemi

Aplikace toho umí samozřejmě mnohem víc. Tato předinstalovaná aplikace nabízí funkce jako například detekce autonehody, sdílení polohy v případě nouze a umí i upozornit na krizovou situaci v okolí. V rámci nejnovější aktualizace aplikace přidává funkci „Nouzové SOS“, která v případě, že 5krát stiskneme tlačítko pro vypnutí telefonu, umožní volat rychlou záchrannou službu, tísňovou linku a také automaticky nahraje videozáznam.

nouzove informace 418x746x nouzove informace 1 418x744x nouzove informace 2 415x745x

Zdroj: Google Play

Verze 2021.08.27, která je aktuálně k dispozici v obchodě Google Play, přidává výše uvedenou novinku. Uživatelé si v nastavení aplikace mohou zvolit akci, která bude provedena po stisknutí tlačítka napájení. Funkci lze nakonfigurovat tak, aby volala tísňovou linku dostupnou podle oblasti, ve které so dotyčná osoba bude nacházet. Dále je možné nakonfigurovat sdílení aktualizace polohy v reálném čase, zbývající kapacity baterie nebo nahrávání videa, které se bude automaticky odesílat do cloudového úložiště Googlu.

Videonahrávka, která bude během aktivovaného nouzového stavu nahrána, může mít délku až 45 minut a její průměrná velikost by měla být zhruba 10 MB. Ve skutečnost bude velikost videonahrávky ale mnohem větší – v reálu se při testu velikost krátkého 44sekundového videa jeho velikost pohybovala kolem 13 MB. Po nahrání záznamu je možné video sdílet s nouzovými kontakty. Uživatel má zhruba 15 sekund na to, aby se rozhodl, zdali chce záznam sdílet se svými nouzovými kontakty. Video je následně uloženo v cloudu po dobu 7 dnů a poté je odstraněno.

Jednotlivé funkce budou samozřejmě dostupné dle regionu ve kterém se uživatel nachází. Znamená to, že všechny funkce nemusí být dostupné pro uživatele v České republice a je potřeba jejich dostupnost ověřit.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat