WhatsApp ukončí podporu pro starší verze systému

WhatsApp ukončí podporu pro starší verze systému
2021-09-07T08:00:38+02:00
• 7. 9. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Většina aplikací pro smartphony se snaží podporovat i starší verze systémů, ale je zde určitá hranice, do kdy se to vyplatí. Pakliže počet uživatelů na konkrétní verzi klesne například na nízké jednotky procent nebo ještě méně, vývojáři ukončí podporu. Pravidelně se tak děje každý rok u platformy WhatsApp. Služba informuje na svých stránkách, že nově podporuje jen systémy od určité verze.

WhatsApp ukončí podporu od 1. ledna pro starší Androidy a iPhony

WhatsApp a podpora

Na stránkách podpory se nově dočteme, že v případě systému od Applu nově potřebujete minimálně desátou verzi. To znamená, že WhatsApp má oficiální podporu od iPhonu 5 (iPhone 5C a iPhone 5S). V případě iPodu Touch potřebujete aspoň 6. generaci. iPad se zatím nepočítá, jelikož se teprve čeká na první verzi aplikace pro tyto tablety.

V případě smartphonů se systémem Android je vyžadována verze 4.1, tedy Jelly Bean z roku 2012. Bohužel Google již nezveřejňuje běžnou statistiku kolem rozšířenosti tohoto systému, ale dle přibližného odhadu tato změna postihne méně jak 0,1 % majitelů smartphonů s dostupností Obchodu Play. WhatsApp také podporuje ještě jednu platformu, KaiOS. Zde vyžaduje aspoň verzi 2.5.1.

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud máte smartphone se starší verzi systému, tak to ještě neznamená, že vám ihned přestane fungovat aplikace WhatsApp. Jen nově nebudete dostávat aktualizace, což se později může projevit na nestabilitě, případně nebudete mít k dispozici opravy bezpečnostních problémů. Například v tomto týdnu byla objevena jedna zranitelnost, která byla vyřešena a došlo k vydání nové verze. Dle dostupných informací tyto nové podmínky na minimální verze systému začnou platit od 1. listopadu tohoto roku.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat