Amazon oznámil Kindle Paperwhite a Paperwhite Signature Edition

Amazon oznámil Kindle Paperwhite a Paperwhite Signature Edition
2021-09-25T16:30:30+02:00
• 25. 9. 2021

Zdroj: Amazon.in

1

Nejpopulárnější čtečky elektronických knih od amerického Amazonu směřují v nové generaci do oficiálního předprodeje. Zařízení nesou název Kindle Paperwhite a Paperwhite Signature Edition. I když speciální edice o něco více dospěla oproti základnímu provedení, tak obě verze budou určitě sklízet úspěch mezi budoucími majiteli, protože výrobce tentokrát hodně zapracoval na vylepšeních.

Lepší v každém směru

Vpředu si prošel změnou displej, jehož úhlopříčka vzrostla na 6,8 palce a zároveň jej po bocích obepínají menší rámečky. Dále u čelního panelu byl zvýšen maximální jas o 10 % nebo lze upravovat teplotu barev, abyste v noci zbytečně neunavovali své oči. Edice Signature má navíc snímač okolního světa pro automatické nastavování jasu. Velikost baterie není známa, ale Amazon slibuje až 10denní výdrž. Dobíjení bude nově probíhat přes USB-C port.

Amazon Kindle Paperwhite 2 1024x574x Amazon Kindle Paperwhite 3 970x544x

Zdroj: Amazon.in

Signature edice ke všemu získala funkci bezdrátového nabíjení nebo 32GB interní úložiště, což je podstatný rozdíl oproti 8 GB u základní varianty. Výraznou proměnou prošlo uživatelské prostředí a velkou novinkou se také stává možnost připojení s chytrým telefonem (Android/iOS) přes doprovodnou aplikaci Kindle nejen na zjednodušení nastavení. Co se týče cenovek, tak Kindle Paperwhite pořídíte za 4 100 Kč a za Signature Edition si říkají 5 271 Kč.

Amazon Kindle Paperwhite 5 1000x663x Amazon Kindle Paperwhite 4 859x778x

Zdroj: Amazon.in

Zdroje: techradar.com, gsmarena.com, theverge.com, amazon.in, amazon.in

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Libor Foltýnek

26. 9. 2021, 10:16

Jako fajn, ale co se stalo s 30denní výdrží u původních verzí? Zrovna u čtečky knih je dost podstatné, že si ji můžu vzít na dovolenou a neřešit nabíjení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat