Netflix zavádí do své nabídky hry aktualizováno

Netflix zavádí do své nabídky hry [aktualizováno]
2021-11-02T19:30:45+02:00
• 2. 11. 2021

Zdroj: Netflix

1

Aktualizováno 2. 11.

Před pár měsíci začala společnost Netflix testovat zařazení her do své nabídky u aplikací pro smartphony. Testování je u konce a společnost oficiálně oznamuje globální dostupnost, což se týká i České republiky. Konkrétně od 3. listopadu se objeví v aplikaci pro Android nová nabídka pro předplatitele, která bude obsahovat hry. Konkrétně bude k dispozici 5 titulů:

  • Stranger Things: 1984 (dostupné také v češtině)
  • Stranger Things: The Game (dostupné také v češtině)
  • Card Blast
  • Shooting Hoops
  • Teeter Up

Hry jsou dostupné jen pro uživatele starších 12 let a nebudou součástí dětských profilů. Nebude dlouho trvat a dočkají se i majitelé iOS zařízení. Postupně máme očekávat další tituly.

Netflix Gaming 02 1920x1080x

Zdroj: Netflix

Původní článek 28. 8.

Netflix je poměrně významnou streamovací službou, kde najdete filmy, seriály a nejrůznější show, i vlastní výroby. S trochou nadsázky můžeme říci, že právě Netflix započal revoluci ve sledování takového obsahu za měsíční poplatek. Firmy se ale poohlíží i po dalším obsahu. V poslední době se zabývá hrami a testuje nejrůznější možnosti. Tentokrát zde máme test v androidií aplikaci.

Netflix a hry

Když se objevily první informace o hrách u Netflixu, mnoho uživatelů si představovalo, že se dočkáme možnosti streamování. Tedy takovou konkurenci pro Google Stadia, Amazon Luna, Nvidia GeForce Now, Sony PlayStation Now a další. Nakonec zde máme zcela odlišný koncept.

Netflix začíná v Polsku testovat novou sekci v aplikaci pro Android, která v tuto chvíli láká na dvě hry – Stranger Things 1984 a Stranger Things 3. Po kliknutí na jeden z těchto titulů se nedostane uživatel hned do hry. Místo toho je přesměrován do Obchodu Play, odkud si ji může stáhnout. Následně se musí ve hře přihlásit se svým Netflix účtem. Hry jsou tedy spojeny s předplatným a nejsou dostupné i pro neplatící.

E9uP0sYVIAMM VA 1920x1080x

Zdroj: Netflix

T aplikace Netlfix následně jdou spustit, ale hra neběží přímo v aplikaci. Dočkali jsme se tedy testu, kdy nativní aplikace funguje jen jako rozcestník a hry jsou zamknuty na uživatelské účty. Tiskový mluvčí společnosti Netflix dodává, že se jedná o rané stádium vývoje. Není tak jasné, jestli tento koncept neprojde zásadními změnami.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Čapka

VIP 4. 11. 2021, 0:52

Tak hry se dnes neobjevily…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat