Google plánuje velké investice do marketingu kolem Pixelů 6

Google plánuje velké investice do marketingu kolem Pixelů 6
2021-08-02T20:52:28+02:00
• 3. 8. 2021

Zdroj: Google

Google započal svou dráhu na poli smartphonů s řadou Nexus. Tehdy si nechával mobily vyrábět různými společnostmi, přičemž nějaká velká spojitost mezi nimi nebyla, pokud nepočítáme čistou verzi systému Android. Pak zde byla odbočka v podobě Google Play Edition, což byly běžné mobily, jen s čistým Androidem. Nyní zde máme ještě projekt Android One a hlavně vlastní linii mobilů Pixel, kvůli které odkoupil část společnosti HTC. Už tehdy bylo jasné, že mobilní telefony jsou pro Google důležitější, tedy ty vlastní. Po pěti generacích Pixelů nastanou velké změny.

Google ukázal Pixel 6 a Pixel 6 Pro, potvrdil vlastní procesor pro ně

Větší investice

Právě nadcházející novinky Pixel 6 a Pixel 6 Pro obsahují asi jeden z největších počinů společnosti Google za několik let. Nejenže se máme konečně dočkat nových senzorů pro foťáky, ale hlavně se poprvé objeví procesor z dílny Googlu, na kterém se pracovalo několik let, konkrétně 4 roky dle vyjádření.

Máme očekávat konkurenceschopné základní specifikace, ale v případě umělé inteligence značný pokrok. Samozřejmě i bezpečnost je velkým tématem. Procesory Google Tensor v Pixelech 6 nabídnou nový bezpečnostní čip Titan M2. Novinky asi budou nejočekávanějšími mobily tohoto roku, ale Google nechce zůstat u běžné strategie v oblasti marketingu.

Rick Osterloh z Googlu se vyjádřil, že se plánuje dramaticky navýšit investice do marketingu. Chtějí tak podpořit zásadní novinky a dostat je do popředí na všech úrovní trhu. Také uvedl, že chtějí více růst v segmentu smartphonů, což se dá vyložit jako snaha o lepší konkurenceschopnost. Zřejmě nás čeká velká marketingová masáž ze strany Googlu. Dá se očekávat, že zapojí i známější osobnosti.

Google Tensor Image 1UL11rgmax 1000x1000 1000x562x

Zdroj: Google

Asi byste si řekli, že pokud se ozývají taková vyjádření z Googlu, tak se asi dočkáme také rozšíření dostupnosti těchto smartphonů na více trzích. Bohužel se tak nestane. Dle dostupných informací budou smartphony Pixel 6 a Pixel 6 Pro dostupné v zemích jako Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Japonsko, Tchaj -wan, Spojené království a Spojené státy.

Možná se jedná o první vlnu zemí, kde si bude možné zakoupit tyto mobily. Bohužel nemáme zatím k dispozici jakékoliv indicie o rozšíření dostupnosti. Investice do marketingu mohou pomoci Pixelům a případně rozšíření dostupnosti také, ale bude hodně záležet na cenové strategii. Příliš vysoká suma za mobily může předurčit jejich neúspěch. Ostatně v dnešní době lze najít velmi mnoho mobilů s dobrým poměrem ceny a výkonu.

Zdroje: 9to5google.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat