AMD potvrdilo, že letos přinese grafiku RDNA2 do procesorů Exynos

AMD potvrdilo, že letos přinese grafiku RDNA2 do procesorů Exynos
2021-06-03T13:30:44+02:00
• 3. 6. 2021

Zdroj: 9To5Google (se souhlasem)

Společnost AMD na veletrhu Computex 2021 uspořádala akci, na které představila své nejnovější procesory, inovace v grafických kartách, novinky o mobilních telefonech a autech Tesla. Mimo jiné však také potvrdila, že partnerství se společností Samsung, které má přinést grafiky AMD do procesorů Exynos se uskuteční ještě v tomto roce.

AMD a Samsung konečně v praxi

Příchod AMD grafik do procesorů Samsung Exynos potvrdila samotná ředitelka společnosti AMD Lisa Su, na tuto spolupráci se máme těšit v nadcházejícím procesoru Exynos, který má být představen později v tomto roce. Procesory Exynos by mohly těžit zejména z mnohem lepšího a rychlejšího vykreslování 3D objektů, dále také podpory sledování paprsků a mnoho dalšího.

samsung amd 1200x198x

Zdroj: GSMArena

Prozatím se toto partnerství vztahuje pouze na Exynosy určené pro mobilní zařízení, nikoliv pro procesory založené na architektuře ARM určené pro notebooky. Není však jasné, který z nadcházejících smartphonů bude osazen tímto čipem. Samsung začátkem roku lákal na uvedení nové „vlajkové lodi“ obdařenou grafikou AMD, dá se tak předpokládat, že se bude jednat o jednu z ohebných novinek Galaxy Z Fold 3 nebo Galaxy Z Flip 3, jelikož uvedení novinky Galaxy Note letos v plánu již není.

Tak či tak, na našem trhu bychom se na novou grafiku těšit mohli, Samsung zde totiž nasazuje své Exynosy. Ochuzeni mohou být pouze uživatelé v USA, kde Samsung namísto továrních Exynosů upřednostňuje procesory Snapdragon od společnosti Qualcomm.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat