Apple nadále dominuje wearables trhu

Apple nadále dominuje wearables trhu
2021-06-03T11:30:32+02:00
• 3. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple mezi lednem a březnem letošního roku opět porazila všechny své konkurenty v oblasti chytrých hodinek a nositelných zařízení. Na základě analytické zprávy Counterpoint Research a International Data Corporation (IDC) měl Apple nejsilnější prodeje. 

Apple stále vede, konkurence je stále daleko

Cupertinská společnost v prvních třech měsících roku 2020 působivě vylepšila svá celosvětová prodejní čísla o 50 %, meziročně se propadla na neuvěřitelných 33,5 %. I přesto se ji ale povedlo zaznamenat prodejní nárůst o 5 mil kusů – z 1. čtvrtletí roku 2020 se Apple dostal na 30,1 mil. kusů. Díky tomu má dominantní 28,8% podíl na trhu. Za dominantní postavení společnosti mohou produkty AirPods, Beats a Apple Watch.

Na druhém místě se samozřejmě umístil Samsung, který ve skutečnosti překonal svého úhlavního rivala, ale pouze v procentních bodech, přičemž její jinak pozoruhodný meziroční nárůst o 35,7 % se projevil jen v nárůstu počtu prodaných kusů o něco zhruba 3 mil. kusů na 11,8 mil. kusů. 

Apple

Zdroj: PhoneArena

Kategorie „ostatní“, kam spadají výrobci jako Fitbit, Garmin, Huami, Bose, Amazon a Razer, měla také docela dobré čtvrtletí. Především díky rostoucí popularitě levných chytrých náramků a bezdrátových sluchátek. 

Na třetím místě se pak celkově umístilo Xiaomi, které se přemístilo z druhého místa. Může za to menší zájem o produkty Xiaomi. Dobře se dařilo i Huawei, které se umístilo na čtvrtém místě. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat