Twitter nabídne placené Spaces

Twitter nabídne placené Spaces
2021-05-24T06:30:03+02:00
• 24. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Twitter chystá poměrně zásadní změny ve své strategii. Například se dočkáme placené verze, která nabídne funkce navíc. Kromě toho ukazuje, jak bude vypadat placený přístup do Spaces, což je audio místnost, kde můžete poslouchat živý rozhovor hostů.

Twitter Blue, tak se má jmenovat placená služba

Placený vstup

Twitter to myslí s placenými službami poměrně vážně. Dost investuje do vývoje, což dokazuje Spaces. Na této službě si zakládá, respektive se na ni v poslední době soustřeďuje. Například se dočkáme možnost naplánování, přičemž zájemci si budou moci zapnout upozornění na naplánovaný Spaces.

Kromě toho se začíná testovat placená verze, což znamená, že tvůrce konkrétního Spaces bude moci nastavit poplatek za vstup a poslech. Jedná se tedy o formu podpory. Bohužel novinka nevyjde levně, jednoduše řečeno. Samotný autor nedostane celou zaplacenou částku.

twittermonetization0 920x613x

Zdroj: Twitter

Twitter využije pro placení službu Stripe, přičemž sám si z dané ceny lístku vezme 20 % a samotnému tvůrci přijde 80 %. Ale pozor, první si uzme Google a Apple poplatek za zaplacení. V případě Applu si z ceny lístku vezme 30 %. Pokud bude stát 10 dolarů, tak Twitter bude rozdělovat 7 dolarů, takže autor získá z původní hodnoty jen 5,6 dolarů. K tomu ještě připočítejte případné zdanění, takže autorovi moc nezůstane. Je ale otázkou, jak vysoké sumy budou stanovovány a jaká cena bude přijatelná.

Novinka zatím projde testováním v USA a to jen u uživatelů s minimálně 1000 followery, přičemž v posledních třiceti dnů musel uspořádat aspoň tři Spaces. Dá se očekávat, že po tomto testu dojde k rozšíření do dalších zemí.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vojtěch Polák

23. 5. 2021, 22:50

Zajímavé, jen si nemyslím, že se už jedná o aktuální funkci. Clubhouse je, co si budeme celkem mrtvý, a ještě za něj platit? No nevím nevím :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat