Telegram pracuje na dvou verzích webové aplikace, nabídnou moderní rozhraní a podporu mnoha funkcí

Telegram pracuje na dvou verzích webové aplikace, nabídnou moderní rozhraní a podporu mnoha funkcí
2021-04-18T13:30:12+02:00
• 18. 4. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace Telegram tak, jak ji známe na mobilních telefonech, je téměř bezchybná. V mnoha ohledech nabízí mnohem lepší uživatelský zážitek a funkce, než například konkurenční Whatsapp. Telegram je k dispozici také ve webovém rozhraní a jako desktopová aplikace. Ty přinášejí uživatelský zážitek a funkce mobilní verze na počítače.

Nová webová aplikace Telegram na obzoru?

Obě varianty, jak webová, tak desktopová aplikace ale působí poněkud zastarale a nenabízí funkce, na které jsme zvyklí u mobilní verze. A to je škoda. Jak je ale patrné, Telegram pracuje na dvou variantách pro PC platformu. Jedna verze nese označení WebK a druhá WebZ. Na první pohled je těžké tyto verze od sebe odlišit. Liší se pouze několika designovými prvky a funkcemi. Obě verze přinášejí animace, samolepky, složky chatů, vyhledávání a responzivní rozhraní.

telegram web k 668x515 668x515x

WebK verze, zdroj: Android Police

Podle zkušeností z testování však mezi verzemi jisté rozdíly jsou. Například verze WebZ zatím nepodporuje oznámení. Naopak WebK nabízí podporu jednobarevných tapet na pozadí chatu, které WebK nenabízí. I nadále ani jedna z verzí nepodporuje hlasové hovory a videochaty, které jsou k dispozici u mobilní aplikace.

telegram web z 668x510 668x510x

WebZ verze, zdroj: Android Police

Zatím není úplně jasné, proč existují dvě verze aplikací. Každou aplikaci vyvíjí jiný vývojář, ale zřejmě Telegram chce držet dva vývojové kanály, které budou obsahovat různé funkcionality a následně rozhodne, který bude finálně zvolen. Pokud chcete nové aplikace vyzkoušet, můžete tak učinit přes odkazy: webz.telegram.org a webk.telegram.org.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat