Apple Watch stále kralují celosvětovým prodejům chytrých hodinek

Apple Watch stále kralují celosvětovým prodejům chytrých hodinek
2021-03-06T18:00:01+02:00
• 6. 3. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Chytré hodinky nabývají na stále větší popularitě a pomalu, ale jistě se již stávají standardem většiny uživatelů. V loňském roce prodej tohoto příslušenství značně vzrostl, nejspíše také kvůli osobní sledování kondice během pandemie koronaviru. Již v roce 2020 ovládaly trh s chytrými hodinkami Apple Watch a jak ukazuje graf prodejů, nejinak je tomu i nyní.

Apple Watch táhnou nejvíce

Níže přiložený graf ukazuje prodeje chytrých hodinek za poslední čtvrtletí minulého roku a oproti stejnému období v roce 2019 celkové prodeje vzrostly o 1,5%. Jak lze jasně vidět, trhu stále vládně Apple se svými Apple Watch, jemuž prodeje dokonce vzrostly o celých 6%. Na druhém místě se umístil Samsung s 10% podílem trhu, dále pak Huawei s 8 %, Fitbit s 7 %, BBK Group se 6 %, ostatní výrobci potom dohromady s 31 %.

gsmarena 001 3 1200x564x

zdroj: gsmarena.com

Podle zpráv v Q4 2020 Apple prodal dohromady téměř 13 milionů kusů Watch 6 a Watch SE, čímž docílil 19% růstu, nejvíce ale vzrostl Huawei, potažmo Honor, a to o 26 %. Naopak prodeje Samsungu klesly o 1%, BBK je v 9% ztrátě, Fotbot pak ztratil 4 %.

Screenshot 20210305 212340 Chrome 1362x329x

zdroj: gsmarena.com

Minulý měsíc navíc Apple překročil milník 100 milionů prodaných kusů chytrý hodinek. Podle Counterpoint také globální trh zaznamenal vzrůstající průměrnou prodejní cenu chytrých hodinek od značek jako Apple, Samsung a Huawei. Zdá se tak, že uživatelé dávají přednost dražším, ale zároveň kvalitnějším hodinkám, tento trend by měl také pokračovat i nadále.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat