Google Mapy dostávají novinky se zaměřením na ekologii a udržitelnost

Google Mapy dostávají novinky se zaměřením na ekologii a udržitelnost
2021-03-30T13:05:05+02:00
• 30. 3. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google sem tam představí nějaké novinky pro svou službu Mapy. Asi tou nejviditelnější z poslední doby je nasazení tmavého vzhledu pro samotnou aplikaci pro mobily. Dnes zde máme rovnou několik novinek, přičemž dost z nich cílí na ekologii a udržitelnost.

Google Mapy dostávají tmavý vzhled [aktualizováno]

Mapy a vylepšení

Google Mapy podporují již nějakou dobu možnost zobrazení navigace v prostředí nazvaném Live View. Pomocí rozšířené reality se tak prostřednictvím kamery zobrazují navigační body. Dnešní aktualizace přináší tuto funkci dovnitř budov, takže i v největších komplexech se jen tak neztratíte.

ezgif 3 1baca2059928 169x300x ezgif 3 f683770730d0 169x300x Live View uvnitr budov 3 902x1600x

Zdroj: Google

Google s ní nebude spěchat. První se objeví v nákupních centrech v USA, následně se dostane na letiště, nádraží a další objekty. První místo v Evropě, kde bude novinka dostupná, bude Curych. Pak můžeme očekávat větší rozšíření, ale asi to bude trvat nějakou dobu.

Mapy také nabídnou předpověď počasí a kvalitu ovzduší. Tato funkce bude dostupná skrze vrstvy a samotná předpověď bude k dispozici pro všechny uživatele po celém světě. Kvalita ovzduší první zamíří do Austrálie, Indie a USA. Až poté se dostane na další země.

Pocasi a kvalita ovzdusi 2096x1182x

Zdroj: Google

Jedno z vylepšení je také určeno pro běžnou navigaci. Doposud jste se mohli rozhodovat mezi trasami podle vzdálenosti nebo času. Nově se ale bude počítat i parametrem zaměřujícím se na nižší uhlíkovou stopu. Takzvaná ekologická trasa bude hlavní volbou, ale pokud bude časově náročnější, dá vám aplikace na výběr.

ezgif 3 9529abe98f63 350x621x

Zdroj: Google

Součástí také bude upozornění na nízkoemisní zóny v evropských zemích – Německo, Nizozemsko, Francie, Španělsko, Velká Británie. Data budou k dispozici od června, přičemž se také počítá s rozšířením do dalších krajin.

Co se týče vyhledávání trasy, Google Mapy nově budou nabízet výběr, kde se bude zohledňovat ekologie a udržitelnost. Uživatel si tak bude moci porovnat jednotlivé trasy a zvolit tu nejvhodnější. Aplikace nabídne přednostně takovou trasu, která bude pro uživatele zajímavější. Tato funkce zamíří v horizontu několika měsíců všem uživatelům s Androidem i iOS.

ezgif 3 58bf8d3a85b9 197x350x

Zdroj: Google

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat